Ukemeny for uke 2

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 2

Tjopp, så var det hverdag igjen. Jeg har benyttet helga til å kaste ut juletreet – som i år nesten ikke har mistet en eneste branål – og resten av julepynten. Lysene ute får stå enda noen uker. Ja, det kan nok godt hende at de får stå til dagene markant begynner å bli lengre og lysere. Jeg kjenner jeg trenger disse lysene nå. Januar er lang og mørk, så da gjelder det å spe på med lys der det er mulig.

Jeg avsluttet ukeplanene i 2013 med å ha kjøttfrie mandager. Det kommer jeg til å fortsette med i 2014 også. Egentlig er det ikke mye å skrive om. Jeg har jo bestandig flere fiskemiddager og (som regel) minst én vegetarrett i løpet av uka allikevel. Jeg kjenner at jeg fungerer best når ukens middager er en salig blanding av fisk, grønnsaker, hvitt kjøtt og rødt kjøtt. Derfor er det det jeg formidler her på Fru Timian også.

Jeg ønsker å inspirere deg til å lage – og spise – den beste maten! Intet mindre. Jeg ønsker deg en skikkelig god uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 2

 

Mandag 6. januar – Fiskepai med potetmostopping

Store mengder fisk gjemt under et tykt lag fløyelsemyk potetmos. Det må bli supergodt!

Ukemeny for uke 2

 

Tirsdag 7. januar – Helsted kylling med pommes frites

Det trenger ikke å være helg for å helsteke en kylling. Det er enkelt og lettvint som bare det. Det tar riktignok litt lenger tid enn ferdigoppdelte lår- og brytsfileter, så velg gjerne det hvis det passer bedre.

Ukemeny for uke 2

 

Onsdag 8. januar – Pasta med basilikumpesto

Jeg kommer aldri til å la basilikumpesto gå av moten i mitt hus! Elsker smaken, friskheten og det faktum at den kan brukes til så uendelig mye.

Ukemeny for uke 2

 

Torsdag 9. januar – Staselig laks

Elsker det når maten er kjempeenkel å lage samtidig som den smaker og ser ut som den reneste festmaten!

Ukemeny for uke 2

 

Fredag 10. januar – Tacolefser med kylling og ananassalsa

Kylling, massevis av chili, hvitløk og koriander. Det blir det god mat av! Perfekt en fredagskveld i januar!

Ukemeny for uke 2

 

Lørdag 11. januar – Curry med ris og kjøtt

Den smaker som om den har stått og putret på varmen hele dagen, men trenger faktisk ikke mer enn 20 minutters koking. Bytter du ut mørbraden med grytekjøtt, noe du veldig godt kan gjøre, lar du gryta så på varmen i 3-4 timer. Dette er god mat, folkens!

Ukemeny for uke 2

 

Søndag 12. januar – Paikake med ost og skine

Jeg har aldri greid å finne noe svingende navn på denne paien eller kaken, som det egentlig er. Her lager jeg nemlig en gjærdeig som jeg bruker istedenfor en vanlig paideig. Kjempegodt!

Ukemeny for uke 2

 

Dessert – Stekt ostekake med blåbær
En ørliten titt på dette bildet er nok til å skjønne at dette er en kake jeg gjerne skulle hatt en bit eller to av. Kombinasjonen kremet, stekt ostekake og kraftig blåbær er aldeles fenomenal.

Ukemeny for uke 2

 

Ukens gjærbakst – Fougasse
Dette er definitivt et av de vakreste brødene jeg vet om. Særdeles gode er de også. Selv den aller enkleste fest blir staselig når disse brødene kommer på bordet. Jeg trenger ikke å ha fest for flere enn meg selv for at disse skal få lov til å komme opp på bordet!

Ukemeny for uke 2

En riktig god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon