Gratinerte grønnsaker i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Gratinerte grønnsaker i langpanne

Jeg tenkte at det kanskje var å dra strikken for langt hvis jeg kaller denne middagen for Arveveggisen! Både den vanlige Arvekyllingen og Arvekyllingen med en vri går så det suser her på bloggen, og nå har jeg også lansert Arvefisken – etter at jeg fikk melding fra en leser som altså brukte å erstatte kyllingen med hvit fisk. 

En del av dere lesere er vegetarianere og en del av dere har bare et ønske om å spise vegetarisk mat innimellom. Og så er det de av dere som plutselig får et barn, svigerbarn eller barnebarn som ikke spiser kjøtt og fisk. Og da er det mange av dere som sprør meg om hva dere skal servere til middag. 

Nå har jeg bodd sammen med en vegetarianer i rundt 5 år – vi har altså bodd sammen mye lengre enn det, men han har vært veggis rundt så lenge. Og mitt poeng med å skrive det her, er at det er ganske så enkelt å  servere kjøtt- og fiskebaserte middager til noen og ren vegetar til andre uten at det betyr mye merarbeid for deg som lager maten. 

Ofte har jeg den samme basen, så tar jeg ut den delen som skal være vegetarisk. Til den tilsetter jeg gjerne stekt sopp, kikerter, bønner og andre grønnsaker (trenger altså ikke å tilsette alt dette i hver rett) istedenfor kjøttet eller fisken jeg har i til resten av familien. 

Ingredienser

Gratinerte grønnsaker i langpanne
300 g sjampinjong
2 ss olivenolje
2 ts salt
nykvernet pepper
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks hermetiske kikerter 400 g
200 g tomat(er)
1 rød paprika
1 gul paprika
1 bunt asparges
2 dl creme fraiche
2 dl fløte
2 ts srirachasaus
1.5 ts salt
nykvernet pepper
125 g ost
0.5 ts tørket persille

Server gjerne kokt ris eller godt brød til

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Del soppen i skiver. Varm oljen i en stekepanne og fres soppen på høy varme til den blir gyllebrrun. Dryss over halvparten av saltet og pepperen.

Hakk opp løken og hvitløkfeddene og ha i stekepannen. Skru samtidig ned varmen til medium og la det surre i noen minutter, til løken blir blank og myk.

I mellomtiden kan du skylle kikertene i kaldt vann, skjære tomatene i skiver, paprikaene i brede strimler og aspargesen i mindre biter. Ha alt i en ildfast form og bland det sammen.

Rør sammen creme fraiche, fløte, srirachasaus eller sambal oelek, salt og pepper og hell over i formen. Riv osten og fordel over. Dryss over persillen til slutt.

Stek pannen midt i stekeovnen i ca. 20 minutter. La formen stå i noen minutter før servering.

6 kommentarer til “Gratinerte grønnsaker i langpanne”

  1. Dette så digg ut! Kunne du laget en kategori her på bloggen med middagsretter som du lager til vegetarmannen din og resten av familien? Der oppskriftene deler base? Jeg er så i beit for slike oppskrifter, lager veldig ofte to middager og er så tom for ideer til sånne retter. Går veldig mye i wok og pasta for tiden.

    • Hei Eva! Godt tips, men jeg tror ikke jeg kommer til å lage en egen kategori for det her på bloggen, men jeg gir litt tips om det på InstaStory innimellom 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon