Tomatrisotto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tomatrisotto

Å, hvilken herlig middag dette er! Jeg blir skikkelig glad bare jeg ser på disse bildene! Jeg håper at du også nærmest kan kjenne smaken av bare å se på bildene. Og det beste av alt, dette er en rask og enkel hverdagsmiddag!

Jeg bruker bare grønnsaksbuljong når jeg lager denne risottoen. Har du en grønnsakskraft liggende klar i fryseren, er dette tidspunktet å bruke den opp på. Hvis du ikke er vegetarianer, kan du jo også bruke en kyllingkraft. Godt blir det samme hvilken løsning du velger.

Oppskrift på vegetarrisotto med tomater og paprika
til 4 personer

ca. 1 ¼ l grønnsaksbuljong/-kraft
1 løk
3 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 liten klype safran
½ ts paprikapulver
litt flaksalt
nykvernet pepper
1 liten grønn paprika
2 store tomater
300 g risottoris
8-10 cherrytomater
grønnsalat
evt. noen spirer

For å få den helt riktige konsistensen på risottorisen, er det lurt å koke opp buljongen eller kraften og la den være på kokepunktet mens du lager risottoen. Så start med buljongen.

Finhakk løken og hvitløksfeddene og ha dem i en stor kjele eller stekepanne med høye kanter sammen med olivenoljen, safran, paprikapulver, salt og pepper. La det surre på forholdsvis lav varme i noen minutter, til løken blir blank.

I mellomtiden skjærer du både paprikaen og tomatene i små terninger, som er ca. ½ x ½ cm store. Ha risottorisen i pannen. Rør rundt og la det surre i 2-3 minutter før du har i paprika- og tomatbitene, samt 1 øse av buljongen. La det småkoke til væsken nesten er innkokt. Rør stadig rundt.

Spe videre med én øse om gangen og la det småkoke seg inn under omrøring. De fleste typer risottoris trenger rundt 20 minutters koketid, så du er forhåpentligvis ferdig med speingen rundt da også. Tilsett eventuelt litt mer vann dersom det trengs.

Smak til med salt og pepper. Hvor mye salt som trengs, avhenger av hvor salt den buljongen/kraften du brukte var.

Hell risottoen over på et stort serveringsfat. Del cherrytomatene i to og dryss både dem og salaten og spirene over. Serveres straks!

God middag!

 

4 kommentarer til “Tomatrisotto”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon