En genial måte å lage fest uten stress på, er å invitere venner over for å være med å lage maten som skal serveres! Og det var nettopp det Marna, som skriver Komikerfrue, gjorde forrige uke da hun inviterte Ina, fra Mat på bordet og meg på besøk. Oppdraget var fest uten stress med Salma.

Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing

Ina lagde en kjempegod forrett med laksetartar og most avokado og agurkbiter i lag. Veldig, veldig smakfull og godt! Og så ser den skikkelig lekker ut! Herlig! Klikk her for å få oppskriften til Ina.

Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing

Les mer fra festen hos Komikerfrue her!

Min Salma-rett passer egentlig til hvilken som helst anledning. Enkel, rask og god som den er!

Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing

Salmaterninger med couscous og yoghurtdressing

Couscous og Salma
4 dl couscous
4 dl kokende vann
1 ½ ts flaksalt
nykvernet pepper
600 g loin av Salma
50 g pistasjenøtter
50 g pekannøtter
50 g pinjekjerner
10 tørkede aprikoser
3 ss olivenolje
50 g ruccola

Yoghurtdressing med mynte og hvitløk
1 fedd hvitløk
3 dl gresk yoghurt
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 liten skvis sitronsaft
15 mynteblader

Begynn gjerne med dressingen, for den har godt av å stå noen minutter før den spises. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland det sammen med yoghurten, salt og pepper i en bolle. Smak til med sitronsaft. Hakk opp ca. 10 mynteblander og rør inn. Resten av bladene pynter du med.

Ha couscousen i en bolle som tåler høy varme. Ha over halvparten av saltet og litt nykvernet pepper og rør rundt. Hell over det kokende vannet og legg en tallerken på toppen av bollen, som et lokk. La det stå slik i 4-5 minutter.

For å få mest mulig smak ut av nøttene, bruker jeg å ha dem i en helt tørr stekepanne og la dem steke noen minutter til de begynner å få brune flekker på seg. Ha dem så over på en tallerken.

Del opp aprikosene i små terninger. Jeg bruker å dele hver aprikos i 6 småbiter. Bland dem med nøttene.

Del laksen i terninger på ca. 3 x 3 cm. Det er ikke veldig nøye, men det er fint om de er passe munnfuller. Dryss over resten av saltet og litt nykvernet pepper.

Varm 1 ss olivenolje i stekepannen og stek lakseterningene på medium varme i 2-3 minutter på hver side.

Ta lokket av couscousen. Bruk en gaffel til å røre luft inn i couscousen og til å fjerne eventuelle klumper. Hell over 2 ss olivenolje og rør inn både den, nøttene og de tørkede aprikosene. Smak til med salt og pepper. Bland inn ruccolaen.

Fordel couscousen på et serveringsfat og fordel laksebitene over.

Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing

Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing

Ina og Marna er ivrige fotografer. Oppdragsgiverne fra Salma holder seg litt i bakgrunnen.

Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing

Ina med sin deilige forrett. Oppskriften får du her!

Hos Salma finner du mere inspirasjon til retter med fersk laks!

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Salma. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Test

Test2

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *