Noen ganger har jeg bare lyst på god mat som har masse smak og som er kjapp og enkel å lage. Og det er denne middagen! Og når jeg legger den opp på denne måten, blir det nesten litt fest over middagen, selv om du lager den på noen minutter.

 

Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing

Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing

Couscousen og laksen
4 dl couscous
4 dl kokende vann
1 ½ ts flaksalt
nykvernet pepper
600 g loin av Salma
50 g pistasjenøtter
50 g pekannøtter
50 g pinjekjerner
10 tørkede aprikoser
3 ss olivenolje
50 g ruccola

Yoghurtdressing med mynte og hvitløk
1 fedd hvitløk
3 dl gresk yoghurt
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 liten skvis sitronsaft
15 mynteblader

Begynn gjerne med dressingen, for den har godt av å stå noen minutter før den spises. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland det sammen med yoghurten, salt og pepper i en bolle. Smak til med sitronsaft. Hakk opp ca. 10 mynteblander og rør inn. Resten av bladene pynter du med.

Ha couscousen i en bolle som tåler høy varme. Ha over halvparten av saltet og litt nykvernet pepper og rør rundt. Hell over det kokende vannet og legg en tallerken på toppen av bollen, som et lokk. La det stå slik i 4-5 minutter.

For å få mest mulig smak ut av nøttene, bruker jeg å ha dem i en helt tørr stekepanne og la dem steke noen minutter til de begynner å få brune flekker på seg. Ha dem så over på en tallerken.

Del opp aprikosene i små terninger. Jeg bruker å dele hver aprikos i 6 småbiter. Bland dem med nøttene.

Del laksen i terninger på ca. 3 x 3 cm. Det er ikke veldig nøye, men det er fint om de er passe munnfuller. Dryss over resten av saltet og litt nykvernet pepper.

Varm 1 ss olivenolje i stekepannen og stek lakseterningene på medium varme i 2-3 minutter på hver side.

Ta lokket av couscousen. Bruk en gaffel til å røre luft inn i couscousen og til å fjerne eventuelle klumper. Hell over 2 ss olivenolje og rør inn både den, nøttene og de tørkede aprikosene. Smak til med salt og pepper. Bland inn ruccolaen.

Fordel couscousen på et serveringsfat og fordel laksebitene over.

Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing


Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing

Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing

Jeg lagde denne retten første gang på en fotoshoot sammen med Ina (matpåbordet)  og Marna (komikerfrue).

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *