Ukemeny for uke 12

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 12

Med så spesielle dager rundt oss, føles det litt rart å legge ut forslag til ukemeny for den kommende uken. Men mat må vi jo ha, så derfor kommer forslagene som vanlig.

Karantene, smittet, ikke smittet. Jeg tenker alle har vi godt av å booste kroppene våre med massevis av antioksidanter den kommende tiden, så ukens matforslag er valgt ut med det for øyet! Gode smaker, fine farger og råvarer som booster immunforsvaret.

Ta vare på dere selv! Ønsker dere alle en fin uke!

 

Mandag 16. mars – Lettvint risotto med paprika

Paprika er full av Vitamin C, så da er det jo helt perfekt å bruke massevis av det i denne lettvinte og gode risottoen!

 

Tirsdag 17. mars –  Kotletter med brokkolisalat (nå med link som fungerer!)

Denne brokkolisalaten er en skikkelig slager! Den har jeg laget SÅ utrolig mange ganger!

Brokkoli er full av både Vitamin A, C og E og er full av antioksidanter. Hvitløken og yoghurten er også skikkelig boostere!

 

Onsdag 18. mars – Fiskegrateng med laks og spinat

Det er jo en grunn for at Skipper’n spiste så mye spinat som han gjorde! Spinat er full av Vitamin C, inneholder mange antioksidanter og betakaroten.

 

Torsdag 19. mars – Fiskeburgere med sprø søtpoetetries

Superenkel og knallgod middag!

Jeg har en gang lest at 1 søtpotet dekker 150 % av dagsbehovet vårt for Vitamin A. Og Vitamin A hjelper kroppen å produsere hvite blodlegemer, som er viktige krigere mot virus.

 

Fredag 20. mars – Kylling korma

Mørt kyllingkjøtt i en skikkelig herlig saus! Kylling korma bruker å slå skikkelig godt an når det serveres. Ingefær er en stadig tilbakevennende favoritt når det trengs et lite boost i immunforsvaret, så bruk gjerne enda litt mer ingefær enn hva som står i oppskriften.

 

Lørdag 21. mars – Minipaier med spinat og fetaost

Vi kjører rett og slett på med to dager med spinat denne uka! Det er jo så godt, og disse minipaiene er en av de store middagsfavorittene her hjemme! Jeg lager dem gjerne som en del av en smårett-middag, men du kan gjerne bare spise disse også.

 

Søndag 22. mars – Fransk løksuppe

Å! En langtidskokt fransk løksuppe er altså så godt! Slurp og spis og kos deg skikkelig! Så kan du samtidig krysse av for å ha fått i deg rikelige mengder gode ting gjennom all den løken!

 

Ukens kake – Knallgode cookies med grovt mel og solsikkekjerner

Ja da! Vi putter disse cookisene i kategorien for bra ting å spise når vi trenger en boost! I tillegg til å være laget av grovt mel, er det massevis av solsikkekjerner i disse, og solsikkekjerner har masse magnesium og Vitamin B6. De har også mye Vitamin E i seg, som er en viktig antioksidant.

 

Ukens gjærbakst – Hvitløkbrød

Disse brødene er noen av de beste som finnes! Og fulle som de er av hvitløk, passer de jo perfekt inn i ukemenyen denne uka!

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon