Dette er noen av de beste minipaiene som finnes! Dermed basta! ūüėČ Jeg elsker kombinasjonen av spinat og fetaost, og det vet jeg at det er veldig mange andre som gj√łr ogs√•.

Klikk deg inn her for å komme til oppskrift på stor pai med spinat og fetaost!

Her kommer den altså i små porsjonspaier.

Dette er perfekt mat å ha på et festbord eller tapasbord, og det er perfekt å servere som snacksemat til hvilken som helst anledning!

PS! Du trenger filodeig for √• lage disse porsjonspaiene. Det f√•r du kj√łpt i velutstyrte dagligvarebutikker og i innvandrerbutikker. Noen ganger ligger de i frysedisken og andre i kj√łledisken. Sp√łr etter dem dersom du ikke finner dem. Og kj√łp gjerne med deg flere pakker n√•r du f√łrst kommer over dem.

Porsjonspaier med spinat og fetaost

Til 8 porsjonspaier

8 ark filodeig
400 g spinat, fersk eller frossen
2 sm√• l√łk
2 fedd hvitl√łk
2 ss olivenolje
nykvernet pepper
200 g fetaost
75 g parmesan
2 egg
valmuefr√ł

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.

Er filoarkene og spinaten din fryst, tar du det ut og lar det tine f√łrst. Frisk spinat m√• vaskes godt (om den ikke er vasket n√•r du kj√łper den) og t√łrkes i en salatspinner eller i en kj√łkkenklut.

Finhakk l√łken og hvitl√łkfeddene og ha i en stekepanne med h√łye kanter sammen med olivenoljen. La det surre p√• litt under medium varme i noen minutter, til l√łken begynner √• bli blank.

Ha i spinaten. Bruker du frisk spinat, lar du det surre p√• medium varme til spinaten faller sammen. Frossen spinat blander du bare inn og varmer opp. Ta pannen av varmen og smuldre inn feetaosten. Riv parmesanen og r√łr den inn ogs√•. Ha i pepper. Smak og kjenn om den trenger salt. Mange fetaosttyper er s√• salte at du ikke trenger ekstra salt.

Pisk lett sammen eggene i en liten bolle.

Legg et filoark foran deg p√• benken. Resten av dem legger du under en fuktig klut s√• de ikke blir t√łrre. Brett arket i to. N√• g√•r du fra ca A3 format til A4 format. Pensle med egg langs ytterkantene. Brett arket s√• i to igjen, n√• til du har ca A5 format p√• arket. Pensle rundt kantene igjen.

Fordel 1/8 av spinat- og ostemassen som en tykk p√łlse, 6-7 cm lang p√• filoarket. Ikke ta med for mye av v√¶sken som ligger i stekepannen.

Brett inn og over spinaten fra den ene kortsiden, s√• fra den andre. S√• bretter du over fra de to langsidene. Legg det over p√• et bakepapirkledd stekebrett, med skj√łten ned. Gjenta med resten.

Pensle minipaiene med egget og dryss over valmuefr√ł.

Stekes midt i stekeovnen i ca. 35 minutter.

Paiene kan serveres b√•de varme og lunkne. Jeg spiser dem gjerne rett fra kj√łleskapet om det n√• skulle v√¶re en eller to som ligger igjen.

Gled deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Ja, det kan du ELisabeth! Det vil ikke bli helt det samme, men det vil bli veldig godt da ogs√• ūüôā Jeg har laget det mange ganger!

    • Ja, det kan du, Irene. Men, filodeigen er best n√•r de er stekte samme dag slik at de ikke trenger en tur innom stekeovnen. Hvis du lager dem i forveien, s√• m√• du bare freshe dem opp igjen i stekeovnen, s√• blir det bra ūüôā

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *