Dette er noen av de beste minipaiene som finnes! Dermed basta! 😉 Jeg elsker kombinasjonen av spinat og fetaost, og det vet jeg at det er veldig mange andre som gjør også.

Klikk deg inn her for å komme til oppskrift på stor pai med spinat og fetaost!

Her kommer den altså i små porsjonspaier.

Dette er perfekt mat å ha på et festbord eller tapasbord, og det er perfekt å servere som snacksemat til hvilken som helst anledning!

PS! Du trenger filodeig for å lage disse porsjonspaiene. Det får du kjøpt i velutstyrte dagligvarebutikker og i innvandrerbutikker. Noen ganger ligger de i frysedisken og andre i kjøledisken. Spør etter dem dersom du ikke finner dem. Og kjøp gjerne med deg flere pakker når du først kommer over dem.

Porsjonspaier med spinat og fetaost

Til 8 porsjonspaier

8 ark filodeig
400 g spinat, fersk eller frossen
2 små løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
nykvernet pepper
200 g fetaost
75 g parmesan
2 egg
valmuefrø

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.

Er filoarkene og spinaten din fryst, tar du det ut og lar det tine først. Frisk spinat må vaskes godt (om den ikke er vasket når du kjøper den) og tørkes i en salatspinner eller i en kjøkkenklut.

Finhakk løken og hvitløkfeddene og ha i en stekepanne med høye kanter sammen med olivenoljen. La det surre på litt under medium varme i noen minutter, til løken begynner å bli blank.

Ha i spinaten. Bruker du frisk spinat, lar du det surre på medium varme til spinaten faller sammen. Frossen spinat blander du bare inn og varmer opp. Ta pannen av varmen og smuldre inn feetaosten. Riv parmesanen og rør den inn også. Ha i pepper. Smak og kjenn om den trenger salt. Mange fetaosttyper er så salte at du ikke trenger ekstra salt.

Pisk lett sammen eggene i en liten bolle.

Legg et filoark foran deg på benken. Resten av dem legger du under en fuktig klut så de ikke blir tørre. Brett arket i to. Nå går du fra ca A3 format til A4 format. Pensle med egg langs ytterkantene. Brett arket så i to igjen, nå til du har ca A5 format på arket. Pensle rundt kantene igjen.

Fordel 1/8 av spinat- og ostemassen som en tykk pølse, 6-7 cm lang på filoarket. Ikke ta med for mye av væsken som ligger i stekepannen.

Brett inn og over spinaten fra den ene kortsiden, så fra den andre. Så bretter du over fra de to langsidene. Legg det over på et bakepapirkledd stekebrett, med skjøten ned. Gjenta med resten.

Pensle minipaiene med egget og dryss over valmuefrø.

Stekes midt i stekeovnen i ca. 35 minutter.

Paiene kan serveres både varme og lunkne. Jeg spiser dem gjerne rett fra kjøleskapet om det nå skulle være en eller to som ligger igjen.

Gled deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Ja, det kan du ELisabeth! Det vil ikke bli helt det samme, men det vil bli veldig godt da også 🙂 Jeg har laget det mange ganger!

    • Ja, det kan du, Irene. Men, filodeigen er best når de er stekte samme dag slik at de ikke trenger en tur innom stekeovnen. Hvis du lager dem i forveien, så må du bare freshe dem opp igjen i stekeovnen, så blir det bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *