Grillede koteletter med brokkolisalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillede koteletter med brokkolisalat

Denne brokkolisalaten var den aller største sommerhiten i familien i fjor sommer, og jammen går den ikke sin seiersgang denne sommeren også! Jeg simpelthen elsker den og det ser det ut som om de andre som spiser hos oss gjør også.

La oppskriften på brokkolisalaten kun være retningsgivende. Jeg lager den i utallige variasjoner. Det er ikke en gang bestandig sikkert at jeg bruker brokkoli i den. Da bruker jeg blomkål istedenfor. Eller jeg bruker begge deler. Basen jeg bruker er imidlertid den samme: gresk yoghurt, hvitløk, salt og pepper.

Salaten passer til veldig mye av sommerens grillmat. Her lar jeg den få følge med grillede nakkekoteletter.

Grillede koteletter med brokkolisalat

Dette trenger du for å lage grillede nakkekoteletter med brokkolisalat til 4 personer
Kotelettene
4 nakkekoteletter
4 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
3-4 greiner timian
1 ts salt
godt med nykvernet pepper

Brokkolisalat
1 ½ dl gresk yoghurt
1 fedd hvitløk
½ ts salt
nykvernet pepper
litt sitronsaft
1 brokkoli
¼-½ sommerkål (det avhenger av størrelsen)
½ rødløk

Grillede koteletter med brokkolisalat

Ha nakkekotelettene i en brødpose sammen med olivenoljen. Rens og hakk opp hvitløkfeddet og hakk opp timiangreinene. Ha det oppi posen også sammen med salt og pepper. Knyt sammen og rist på posen slik at kjøttet får marinade på seg rundt det hele. La kjøttet marineres på kjøkkenbenken i 20-30 minutter. Det kan også ligge noen timer i kjøleskapet.

Ha yoghurten til salaten i en stor bolle. Finhakk hvitløkfeddet og rør både det samt salt,  pepper og sitronsaft inn sammen med yoghurten. Del brokkolien i helt små buketter. Jeg bruker også å skjære opp stilken. Skreller den først før jeg skjærer den i helt tynne skiver. Den smaker kjempegodt og bør absolutt ikkke kastes.

Skjær kålen i tynne strimler og finhakk rødløken. Bland alt dette inn sammen med yoghurten. Smak til med salt og pepper.

Salaten kan gjerne stå en stund før den spises, slik at smakene rekker å sette seg.

Varm opp grillen til den blir skikkelig varm. Legg på kotelettene og stek dem i noen minutter på hver side til de begynner å bli gyllenbrune. Så legger du dem over på indirekte varme og steker dem videre i 4-8 minutter til de er gjennomstekte. Steketiden avhenger av tykkelsen på koteltettene.

Grillede koteletter med brokkolisalat

God middag!

 

Ett kommentar til “Grillede koteletter med brokkolisalat”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon