Ukemeny for uke 36

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 36

Herlighet folkens, så fort disse ukene flyr avgårde! Ungene har allerede rukket å gå på skolen i to uker og har kommet inn i sitt høstmodus med skole og lekser. Heldigvis elsker jeg hverdagene!

Denne uken skal jeg til Louisiana i USA for å se og lære mer om hvordan Tabasco lages! Det gleder jeg meg veldig til! Tror det blir veldig spennende – blir litt spennende i forhold til hvilket vær vi får også. Harvey er fremdeles heftig i området.

Vil du se hva som skjer på turen, må du følge meg på SnapChat eller Instagram Stories. Du finner meg som Fru Timian!

Vi får vel satse på god mat den kommende uken også. Som vanlig står det både fisk, kylling, svinekjøtt, oksekjøtt og vegetar på menyen. Jeg håper du finner deg mye som du har lyst til å lage!

Ønsker deg en riktig god uke og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 4. september – Laksegrateng med chilipaste

Fiskegrateng er bestandig populært å sette på middagsbordet hos oss, og det tror jeg det er i mange andre hjem også. Her lager jeg en liten vri på klassikeren.

 

Tirsdag 5. september – Langpannekake med bacon

I dag er det en av de virkelig store middagsfavorittene her på bloggen som er dagens middagstips! Langpannekake med sprøstekte baconskiver på toppen. Dette er en fin middag å sette ungene i gang med å lage selv også – litt avhengig av hvor gamle de ungene er da. Ha ha ha!

 

Onsdag 6. september – Kyllingwraps med avokado og rømme

Herlig kjapp middag som bruker å slå skikkelig godt an hos husets tenåringer!

 

Torsdag 7. september – Fiskekaker med råkost og nudler

Hjemmelagde fiskekaker er utrolig godt og har du en matprosessor er det kjapt gjort å lage også! Fersk fisk, noen smakssettere med urter og løk, litt salt og krydder i matprosessorene, så er det bare sekunder om å gjøre til fiskemassen er klar for å formes og stekes!

 

Fredag 8. september – Enchiladas med kjøttdeig, sopp og bønner

Her kommer et forslag til hva du kan lage når du har lyst på skikkelig gode smaker til middag. Hadde jeg skrevet bloggen på engelsk, hadde denne definitivt stått under kategorien «comfort food». Det er en stor familiefavoritt hjemme hos oss!

 

Lørdag 9. september – Spinatpai med fetaost

Jeg ELSKER denne paien! Og det gjør heldigvis hele familien. Spinat og fetaost er en herlig smakskombinasjon!

 

Søndag 10. september – Thaisalat med entrecôte

Her er det massevis av gode thailandske smaker. Smaken av fersk chili, ingefær og koriander er alle smaker som gir både hete og rundhet. Skikkelig godt!

 

Ukens dessert – Verdens beste plomme- og pærepai

Til alle dere som har laget verdens beste rabarbrapai: Her bruker jeg samme bunn og topping, men fyller med en blanding av plommer og pærer istedenfor. Og da må jeg jo kalle denne VERDENS BESTE også! Er du glad i rabarbraversjonen, er det stor sannsynlighet for at du kommer til å elske denne også!

 

Ukens gjærbakst – Hjemmebakt speltbrød

Her kommer en god oppskrift på et saftig og godt brød bakt med ulike typer speltmel. Her bruker jeg også en spelttype som heter perlespelt. Det er hele speltkornet som er polert. Hvis du ikke har det tilgjengelig, bruker du helkorn av hvete i stedet for. Og skulle du mangle det også, er det ikke værre enn at du erstatter det med sammalt mel i stedet for.

 

God uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon