Enchiladas

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Enchiladas

Noen ganger tenker jeg at vi går glipp av veldig mye god mat hvis vi lar det mexicanske tilsnittet bare dreie seg om taco. Det er absolutt ikke noe galt med taco, godt som det er, men det finnes så veldig mye annet godt i samme kategori også.

Her kommer et forslag til hva du kan lage når du har lyst på skikkelig gode smaker til middag. Hadde jeg skrevet bloggen på engelsk, hadde denne definitivt stått under kategorien «comfort food». Det er en stor familiefavoritt hjemme hos oss!

Jeg putter disse enchiladasene i samme klasse som hjemmelaget lasagne.

Jeg sier bare: Kos deg!

hjemmelaget enchiladas

Oppskrift på enchiladas med kjøttdeig, sopp og bønner
rikelig til 4 personer

400 g kjøttdeig
3 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
½ ts spisskummen
1 ts paprikapulver
¼ kajennepepper
150 g sjampinjong
1 løk
2 fedd hvitløk
2-3 vårløk
1 boks (4 dl) chilibønner
2 dl ferdig salsa fra glass – står i hyllene der du kjøper tex-mex
2 dl hakket, hermetisk tomat
150 g hvitost
8 tacolefser- her bruker jeg medium store lefser
1 liten boks hermetisk mais

Guacamole
2 avokadoer
saft av ½ lime
1 fedd hvitløk
flaksalt
pepper
¼ potte koriander

Til servering
rømme
1 chili
koriander

Sett stekeovnen på 225 grader og finn frem en ildfast form. Det er veldig fint med en ildfast form som er ca. like bred som lefsene du bruker.

Brun kjøttdeigen i en stekepanne sammen med halvparten av olivenoljen. Ha i halvparten av saltet, godt med nykvernet pepper, samt resten av krydderet og bland det godt sammen. Hell kjøttdeigen over på en tallerken el.

Skjær soppen i skiver og ha i stekepannen sammen med resten av olivenoljen. La det steke på høy varme til soppen trekker seg litt sammen og begynner å få litt farge. Ha i resten av saltet og litt pepper. Hakk opp løken, hvitløken og vårløken og ha i stekepannen. Skru samtidig ned varmen noe. La det surre i noen minutter til løken blir myk og blank.

Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen. Tilsett også chilibønnene, salsaen og de hermetiske tomatene. Kok opp og la det koke i 2 minutter. Skru av varmen.

Riv hvitosten.

Legg lefsene utover. Fordel 3/4 av kjøttsausen og osten i lefsene. Dryss over maisen. Rull lefsene sammen og plasser dem i den ildfaste formen, med skjøten ned. Fordel resten av kjøttsausen og osten over.

Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter til osten har blitt gyllenbrun.

Del avokadoene til guacamolen i to og fjern steinene. Jeg bruker å risse opp ruter i kjøttet, mens det fremdeles er i skallet, og så presse og mose det rett ned i en skål. Så bruker jeg en gaffel til å mose det så mye som jeg ønsker. Jeg liker guacamolen best når det fremdeles er litt klumper i den.

Ha i limesaften og rør den inn før du river hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og blander inn. Hakk opp korianderen og rør inn. Smak til med salt og pepper.

Hakk opp chili og koriander og dryss over enchiladasen ved servering!

kjempegod enchiladasguacamoleenchiladas med kjøttdeig sopp og bønnerenchiladas

Kos deg!

 

 

 

 

 

4 kommentarer til “Enchiladas”

  1. Dette var vår middag i kveld! Beste tex-mex jeg har smakt! Takk for flott oppskrift og inspirasjon! Denne må voåi lage for resten av klanen! 😊👍👏

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon