De beste hjemmelagde kjøttbollene
Jeg får aldri nok av middager som består av små skåler med ulik snaddermat som jeg kan forsyne meg av. Elsker det. Det er noe med den følelsen av å sitte å plukke. Litt herfra og litt derfra. Og det trenger definitivt ikke å være fancy greier som befinner seg i de små skålene. Nei, jeg er salig fornøyd med å finne noen søte, små sukkererter i en liten skål, jeg. Og ligger det perfekt kokte brokkolibuketter, lett smakssatt med en dæsj olivenolje og klype Maldonsalt, ja, da er jeg lykkelig.
Det som er så fint med mat som dette er at du kan bruke det du har tilgjengelig. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg lager middag ut fra kjøleskapsprinsippet, og den blir bestandig litt ekstra snasen når jeg plasserer den i små boller som dette. Bruk oppskriften under som en veiledning, og ikke fasit, og la deg inspirere til å lage din egen kjøleskapsmiddag!
Dette trenger du for å lage kjøttboller med yoghurtdressing og grønnsaker til 4 personer
Kjøttbollene
1 fedd hvitløk
10-15 basilikumblader
500 g kjøttdeig
1 egg
1 ts tørket oregano
1 ss brødrasp eller semulegryn
1 ts salt
nykvernet pepper
1-2 ss olje til steking
Resten av tilbehøret
4 pitabrød
½ brokkolihode
½ blomkål
1 ts salt
150 g sukkererter
Yoghurtdressing
1 fedd hvitløk
2 dl gresk yoghurt
½ ts Maldonsalt
nykvernet pepper
Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og hakk opp basilikumbladene. Ha det i en bolle sammen med kjøttdeigen. Ha i resten av ingrediensene og kna det godt sammen. Jeg liker best å gjøre det for hånd. Da har jeg best føling på hva jeg driver med, men føl deg fri til å bruke en sleiv istedenfor hvis det passer deg bedre. Ta en liten prøvesmak av deigen for å kjenne om den er passe krydret. Er du skeptisk til å smake på rå kjøttdeig, kan du smake litt på en finger som akkurat har rørt i deigen, så får du følelsen.
Rull ut til små kjøttboller. Dette blir ca. 20 kjøttboller. Legg dem over på et fat etterhvert som du ruller dem ferdig.
Ha olje i en stekepanne og stek kjøttbollene på litt over medium varme til de er gyllenbrune rundt det hele. Skjær et snitt i én av bollene for å sjekke at de er gjennomstekte.
Riv hvitløkfeddet til dressingen på den fine siden av rivjernet og ha det i en liten skål sammen med resten av ingrediensene. Rør det sammen. Smak til og kjenn om den er passe krydret.
Varm pitabrødene i brødristeren før du deler dem opp i små trekanter.
Del blomkålen og brokkolien i buketter og kok dem i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Hell av vannet og legg dem over på serveringsfat.
Fine sukererter, legger jeg bare rett over i en liten serveringsskål. Nå i sesongen smaker de, etter min mening, aller best rå.
Da er alt klart for et aldri så lite snacksemåltid!
Nå er vi klare for å innta et superdupergodt måltid.
God middag!
Hva med egget?
Hei Thomas! Det står “ha i resten av ingrediensene” i oppskriften, og da er egget medregnet der 🙂