Entrecôte med couscous og chilibønner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Entrecôte med couscous og chilibønner

Dette er en deilig og kjapp middag, perfekt når du har lyst på litt snadder. Den er en kombinasjon av det ekte amerikanske med et stort stykke entrecôte og cowboybønner, og det nordafrikanske med couscous. Et ekte fusionmåltid med andre ord!

Jeg vet at mange er helt familiære med å bruke couscous og derfor ikke trenger noen videre forklaring. Men jeg vet også at mange ikke har prøvd seg på å bruke cousocus, og til dere må jeg bare si følgende: prøv! Det er veldig enkelt å lage og går utrolig kjapt. Couscous er små korn av semulegryn som er veldig vanlig å bruke i det nordafrikanske kjøkken. Her har jeg smakstilsatt dem med safran, men smakstilsetningene kan varieres i det uendelige.

Entrecôte med couscous og chilibønner

Dette trenger du til 4 personer
4 entrecôter á 150 g
3 never timian
salt
pepper
1 ss olivenolje + ev. 1 ss smør

5 dl vann
5 dl couscous
1 ts salt
25-30 tråder safran eller 2 ts gurkemeie
25 g smør

1 boks brune bønner
1 ts chilipulver
5 dråper tabasco

Start med å ta kjøttet ut av kjøleskapet. Helst bør det ligge i romtemperatur i 30 minutter før du steker det.

Kok opp vannet til couscousen. I en bolle blander du couscousen og saltet, og fordeler smøret i små klatter rundt. Bland ut safrantrådene med litt av det kokende vannet før du heller alt vannet og trådene oppi bollen. Dekk bollen med plastfolie og legg et håndkle over for å holde det varmt, og la det stå til alt vannet har absorbert. Det tar omlag 7-8 minutter.

I mellomtiden steker du kjøttet. Bruk en jernpanne eller grillpanne. Jeg har en stor grillplate som jeg bruker ute på grillen på sommeren og inne resten av året. Da får jeg plass til 4 skiver samtidig.

Fjern timianstilkene, hakk dem opp og legg dem på en tallerken. Rull eller legg kjøttskivene oppå timianen sånn at begge sidene får rikelig med krydderblader på seg. Strø på med salt og pepper.

Varm opp stekepanna til den blir rykende varm. Bruker du jernpanne, har du i halvparten smøret og oljen i panna og lar det smelte helt før du har i to av kjøttstykkene. Med en grillpanne/-plate, fordeler du olivenoljen på kjøttstykkene før du legger dem i panna.

La kjøttet steke 2 1/2 minutt uten at du rører det, snu kjøttet og la det steke på den andre siden.

I velassorterte butikker får du kjøpt mange ulike typer bønner, deriblant kajun- eller chilibønner. Har du det, kan du gjerne bruke dem. Hvis ikke bruker du vanlige brune, hermetiske bønner.

Ha bønnene i en kasserolle sammen med sausen de ligger i. Tilsett chilipulver og tabasco og la det koke opp. La det småkoke i 3 minutter.

Når couscousen er ferdig, bruker du to gafler til å røre litt luft inn i grynene.

Server gjerne litt godt ristet brød til.

Entrecôte med couscous og chilibønner

Ett kommentar til “Entrecôte med couscous og chilibønner”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon