Tirsdags-con carne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tirsdags-con carne

Fordi de færreste av oss har tid eller lyst til å bruke mange timer på tirsdagsmiddagen, er det både lov og nødvendig å ta noen snarveier. I en ekte chili con carne er det ikke plass til ferdigkjøpt kjøttdeig fra supern, men det er det i min tirsdags-con carne. Denne utgaven er perfekt å lage i stedet for å bruke de ferdige posene med gryterett du kan kjøpe i butikken. Det tar ikke mange minuttene ekstra, og den smaker mye bedre!

Gryta blir middels sterk. Tilpass chilipulveret etter din smak, men ikke vær pysete. Du skal kjenne at svetten ligger på lur ved hårfestet.

Tirsdags-con carne

Dette trenger du for å lage tirsdags-con carne til 4 personer
1 stor løk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
3 ss rapsolje
500 g kjøtt- eller karbonadedeig
1 grønn paprika
1 tørket chili
3 dl ris
2 ts chilipulver
1 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
1 boks hermetiske tomater
1 ts sukker
6 dl kjøttbuljong
3 ts hvitvinseddik
salt
pepper
1 boks hvite bønner, store eller små

Tirsdags-con carne

Skrell løken, hvitløken og gulrøttene. Løken og hvitløken finhakker du, og gulrøttene skjærer du i små terninger. Ha det oppi gryta sammen med rapsoljen. La det steke på middels til svak varme i 3-4 minutter til løken begynner å bli blank og myk. Tilsett kjøttdeigen og stek den til den blir småkornete og gjennomstekt.

Del paprikaen i to, ta ut frøhuset og skjær den opp i småbiter. Knus den tørkede chilien. Jeg bruker litt tørkepapir når jeg knuser den, så slipper jeg å få de sterke frøene på fingrene. Ha alt unntatt bønnene oppi gryta, legg på et lokk og la det koke opp. Rør rundt en gang innimellom for å forsikre deg om at det ikke koker tørt eller setter seg fast i bunnen. Tilsett eventuelt mer vann.

Det skal koke i til sammen 20 minutter. Når det gjenstår 5 minutter av koketida, skyller du bønnene godt i kaldt vann og tilsetter dem i gryta. Smak til med salt og pepper.

Tirsdags-con carne

3 kommentarer til “Tirsdags-con carne”

  1. Lagde denne i går, hadde glemt å kjøpe kjøttdeig men den ble veldig god med pølser og chorizo i terninger. Guttungen på 3 spiste flere porsjoner selv om gryta er ganske spicy (med røkt paprikapulver). 🙂 Alltid så mye god inspirasjon å finne på siden din!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon