Biffgryte med rød curry og spinat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Biffgryte med rød curry og spinat

Med en gang du putter litt curry paste i maten, får den et anstrøk av asiatisk over seg. Det er veldig forskjellig hvor sterk en ferdigkjøpt curry paste er, det avhenger av hvor mye chili som er brukt i den, men felles for de aller fleste av dem, er at de inneholder ingefær, koriander, sitrongress og hvitløk. Massevis av deilig smak, med andre ord.

Du får kjøpt ulike curry paster både i vanlige dagligvarebutikker (de er ofte forholdsvis milde) og i innvandrerbutikker (der bruker du å få kjøpt fra helt milde til veldig sterke).

Dette er en veldig lettvint og kjapp biffgryte. Perfekt på de dagene hvor du har lyst på en skikkelig god gryte, men ikke har tid til å vente på at grytekjøttet skal koke seg mørt. Har du bedre tid, kan du gjerne bytte ut biffkjøttet med grytekjøtt, og gi hele gryten 3-4 timers koketid.

Biffgryte med rød curry og spinat

Oppskrift på biffgryte med rød curry og spinat
til 4 personer

500 g biffkjøtt – entrecôte, flatbiff mørbrad, indre- eller ytrefilet
1 ss olivenolje
2 ts soyasaus
1 ts brunt sukker
1-3 ts rød curry paste*
1 dl vann
2 dl kokosmelk
1 lime

200 g spinat
1 ss olivenolje
2-3 vårløker
litt salt og pepper
kokt ris til servering

* Hvor mye curry paste du må bruke, vil variere ut fra hvilket merke du bruker. Styrken varierer veldig, så prøv deg frem.

Del kjøttet i små terninger eller strimler og stek det på høy varme, i to omganger, sammen med oljen. Ha det over i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt lime, kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter. Klem over limesaft like før servering.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Dersom du ikke kjøper ferdig vasket spinat, må du vaske den skikkelig godt før du tilbereder den. I spinatpakkene er det bestandig gjemt veldig mye jord, så vær nøye. Har du en salatspinner, bruker du den for å fjerne vannet etterpå. Hvis ikke, pakker du den inn i et rent kjøkkenhåndkle, snurrer rundt og lar sentrifugalkraften virke.

Ha spinaten i en stor stekepanne sammen med oljen og la den frese på ganske høy varme. Det ser ut som mye spinat, men den reduseres veldig når den blir varm. Skjær vårløken i tynne ringer og fres med. Smak til med salt og pepper. Hele denne prosessen tar bare 2 minutter.

Biffgryte med rød curry og spinat Biffgryte med rød curry og spinat

Biffgryte med rød curry og spinat

God middag!

 

 

8 kommentarer til “Biffgryte med rød curry og spinat”

  1. Denne retten var veldig god 🙂 Tilsatte litt sopp også og det passet godt inn. Eneste var at jeg måtte tilsette ca dobbelte av vannmengden oppgitt her, med kun 1 dl kokte det fort bort. Mulig jeg kjørte på med for høy varme… Uansett takk for fin oppskrift!

  2. Skulle det vært kokosmelk el i oppskriften? Prøvde denne i dag og hos meg ble det ikke mye saus eller curry smak med kun 1 dl vann 🙁

    • Hei Kristine!
      Her har kokosmelken ramlet ut av oppskriften. Beklager det så mye. Den curry pasten jeg brukte i denne oppskriften var dessuten veldig sterk, så det er derfor jeg bruker såpass lite. Jeg skal justere opp mengden av den også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon