Kjøttdeiggryte

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjøttdeiggryte

Med en pakke kjøttdeig i hus er du aldri langt unna en god hverdagsmiddag. Her blander jeg inn både gulrot og bønner og får en gryterett som hele familien liker. Ikke bruker jeg lengre tid enn om jeg hadde kjøpt en pose med gryterett heller, og nå har jeg full kontroll på hva som er i maten. Dessuten smaker denne mye bedre enn posevarianten.

Det eneste som kreves av deg er at du har noen grønnsaker i kjøleskapet og litt krydderier i skuffen. Og det kan jo være kjekt å ha til mye annet også. For et godt tørrvarelager er en stor fordel når matlagingen skal gå unna.

Kjøttdeiggryte

Dette trenger du for å lage lettvint gryterett med bønner og gulrot
400 g kjøtt- eller karbonadedeig
1 ss raps- eller olivenolje
2 fedd hvitløk
1 liten løk
1 selleristilk
1 gulrot
2 røde paprika fra glass eller hermetikkboks
½ ts spisskummen
½-1 ts salt
pepper
3-4 ss tomatpuré
2 dl vann
1 boks (4 dl) hermetiske store hvite bønner

Ha kjøttdeigen i en stekepanne med kanter, sammen med oljen og brun den. Mens kjøttdeigen steker, finhakker du hvitløk og løk. Vask selleristilken godt og finhakk den også. Gulrota skjærer du i små terninger.

Får du ikke tak i hermetisk paprika, kan du bruke en fersk paprika i stedet for. Hakk opp paprikaen i småbiter. Ha alle ingrediensene oppi stekepanna, kok opp og la alt småkoke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper. Hell bønnene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann før du har dem i gryta de siste minuttene.

Vil du ha gryta litt sterkere, kan du tilsette litt cayenne- eller chilipepper.

Server gryta med kokt pasta eller ris.

Kjøttdeiggryte

God middag!

 

3 kommentarer til “Kjøttdeiggryte”

    • Hei Gerd-Eli. Nei, det er ikke det samme. De hele krydderne ligner på hverandre, men smaken er ganske så ulik. Spisskummen er krydderet som gir den karakteristiske lukten av taco. Du får kjøpt ferdigmalt spisskummen i stort sett alle dagligvarebutikker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon