Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder!

Det beste tacokrydderet lager du selv!

Jeg vet det – har vært der mange ganger selv – du tar posen med ferdigkjøpt tacokrydder og drysser over kjøttdeigen, så vips er middagen straks klar.

Å lage tacokrydderet selv, tar mindre enn 1 minutt, og du kan gjerne lage en stor porsjon når du først er i gang, så trenger du ikke å bruke noe tid på det i det hele tatt når det står taco på menyen neste gang.

Under her finner du også oppskrift på hjemmelaget guacamole og tomatsalsa. Obligatorisk tilbehør til tacoen!

Her bruker jeg dessuten 400 g kjøttdeig som jeg steker og blander ut tacokrydderet i, samt nachochips, lefser og kjempegode bønner i chilisaus. De finner du ferdig på boks i enkelte dagligvarebutikker.

Vil du ha en vri på fredagstacoen, kan du prøve deg på denne veldig gode tacosuppen!

Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder!

Krydderblanding
nok til 4 tacomiddager

2 ½ ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
3 ts paprikapulver
2 ½ ts gurkemeie
1 ts hvitløkspulver
1 ts kayennepepper
2 ts flaksalt
1 ts pepper

Bland sammen krydderne.

Jeg bruker 3 ½ ts krydderblanding til 400 g stekt kjøttdeig, men føl deg frem. Drysser det over, tilsetter ½ dl vann, koker opp og lar det småkoke til vannet har kokt inn.

Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder!

Tomtasalsa
250 g tomater
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 liten bunt koriander
10 dråper grønn tabasco
¼ ts sukker
saft av ¼ lime
½ ts Maldonsalt

Del tomatene i små terninger og finhakk hvitløkfeddet og sjalottløken. Grovhakk korianderen før du blander sammen alle ingrediensene.

Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder!

Guacamole
2 modne avokadoer
1 fedd hvitløk
10 stilker koriander
saft av ¼–½ lime
10–12 dråper grønn tabasco
3 ts rømme
½ ts Maldonsalt
nykvernet pepper

Del avokadoene til guacamolen i to og fjern steinene før du skraper kjøttet ut av skallet. Mos det sammen med et revet hvitløkfedd. Hakk opp korianderen, rør inn resten og smak til med salt og pepper.

Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder!

Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder!

God middag!

19 kommentarer til “Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder!”

 1. Bra basic tacokrydder, men gurkemeie har ingenting i meksikansk mat å gjøre. Et bedre tips er derimot litt røkt paprika 😊

  • Det kan godt være, Fred! Da sier vi ja takk til både gurkemeie og røkt paprika! Røkt paprika er bestandig en slager 🙂

 2. Lurer på hvorfor så mange nordmenn absolutt skal ha hvitløk rømme i Guacemole. Da heter det ikke Guacemole lenger!!!!! Du får slettes ikke det i Guacemole i Mexico. Ikke Tabasco heller, men litt chili (jalapennos).
  Bortsett fra det synes jeg det er flott at du slår et slag for hjemmelaget. Har ikke kjøpt ferdig pakker på mange år. Så mye bedre og sunnere med hjemmelaget. Hovedingrediensen i kjøpt tacokrydder er sukker.

  • He he he! Du vet vi nordmenn elsker å gjøre våre egne vrier på det meste 😉 Jeg har gjerne hvitløk i (nesten) all mat jeg lager! Elsker det! Den vanlige norske tacoen er vel et stykke unna originalen den også 🙂

 3. Hei! Jeg lurer på hvorfor alle norske matprodusenter må ha hvitløk i all mat.
  Hvitløk er en grønnsak og hører ikke hjemme i all mat.
  Jeg er totalt allergisk for hvitløk – går i anafylaktisk sjokk. Snart ikke noe ferdigmat jeg kan spise her hjemme 😝

  • Hei Anne-Britt.
   Nei, det kan jeg dessverre ikke svare deg på. Det er vel ofte problemet for allergikere med ferdigmat, at den inneholder et eller annet som man ikke tåler. Selv bruker jeg masse hvitløk i middagsretter, fordi jeg elsker hvitløk, men fordelen når man lager maten selv, er jo at man bare kan kutte ut de ingrediensene som man eventuelt ikke liker eller tåler. 🙂

 4. Utmerket, men jeg brukte dobbel dose krydder i kjøttdeigen da jeg liker den hot. I tillegg må det nevnes at det er godt å slippe alle tilsetningsstoffene som er i prosessert mat. Takk for oppskriftene. 🙂

  • Så hyggelig å høre, Håkon Bertil! Da er det bare å lage opp en stor porsjon med krydder, så har du til kommende tacomåltider 🙂

 5. Hei. Nå har ikke jeg prøvd krydderblandingen men skal gjøre det i dag. Ser at noen skriver at det ikke var smak på det i det hele tatt… men jeg tror at man må justere krydderet etter egen smak. Noen liker det sterkt men andre liker mild smak.Jeg kommer sikkert til å bruke nesten hele blandingen fordi jeg liker at tacoen skal være litt hot.

  • Hei Anne Lise!
   Det er forskjellig hvor sterkt krydret vi ønsker å ha tacoen, så her er det bare å tilpasse etter egen smak. Denne blandingen er ikke spesielt sterk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon