Kjapp og veldig god tacosuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjapp og veldig god tacosuppe

Jeg elsker en god tacosuppe! Så enkelt og greit er det! Og det er jeg jammen ikke alene om. Og det er jo kanskje ikke så rart. Vi er jo tross alt det landet i verden – sett bort fra Mexico – som spiser mest taco.

Har du lyst på en liten variasjon på den vanlige tacoen, kan du gjerne prøve denne snasne tacosuppen!

For en stund siden kom damene som driver «Mere Suppe» på besøk og vi lagde mange supper sammen. Blant annet denne. Og her ble kasserollen fullstendig tømt. Ja, den ble nesten slikket ren.

 

Oppskrift på tacosuppe
til 4 personer

400 g kjøttdeig
1 ss olivenolje
1 ts paprikapulver
1/8 ts kajennepepper
¼ ts malt korianderfrø
1 ts spisskummen
½ ts gurkemeie
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1 l kyllingkraft eller -buljong
2 ss tomatpuré
1 boks, 400 g, brune bønner

Kjapp tomatsalsa
10 cherrytomater
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
¼ potte koriander
1-2 ss olivenolje
¼ ts flaksalt
nykvernet pepper

Guacamole
2 avokadoer
saft av ½ lime
1 fedd hvitløk
½ ts flaksalt
pepper
¼ potte koriander

tortillachips til servering

Varm opp en stekepanne og ha i kjøttdeigen og oljen. Brun den kjapt samtidig som du smuldrer den opp.

Ha kjøttdeigen over i en kasserolle. Ha i alt krydderet, kraften, eller buljongen og tomatpuréen og kok opp. La det småkoke i ca. 10 minutter. Rør litt innimellom.

Skyll bønnene i kald vann før du har dem i suppen og lar dem koke med de siste minuttene. Smak til med salt og pepper.

Mens suppen koker, lager du salsaen og guacamolen.

Del tomatene i småbiter og finhakk løken, hvitløkfeddet og korianderen. Ha i olivenoljen og smak til med salt og pepper.

Del avokadoene til guacamolen i to og fjern steinene. Jeg bruker å risse opp ruter i kjøttet, mens det fremdeles er i skallet, og så presse og mose det rett ned i en skål. Så bruker jeg en gaffel til å mose det så mye som jeg ønsker. Jeg liker guacamolen best når det fremdeles er litt klumper i den.

Ha i limesaften og rør den inn før du river hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og blander inn. Hakk opp korianderen og rør inn. Smak til med salt og pepper.

Hell suppen over i suppeskåler og topp den med salsa og noen knuste tortillachips. Server guacamole og chips ved siden av.

tacosuppe-ms

 

 

4 svar til “Kjapp og veldig god tacosuppe”

  1. Jeg lurer rett og slett på om det er noe som har falt ut i denne oppskriften? Den ble så tynn/vandig og smakløs. Skulle det ha vært hermetiske tomater i den? Har tidligere laget den vegetariske varianten og den var kjempegod!

    • Hei Elima!
      Det er så lenge siden jeg lagde den oppskriften at jeg kan dessverre ikke si deg om det mangler noe i den eller ikke, men det er nok tomatpuréen og de friske tomatene som erstatter hermetiske tomater. Hvis du ønsker å lage den en gang til, kkan du evt. erstatte det med en boks hakkede, hermetiske tomater 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon