Hjemmelagde tacolefser, super rømmedressing og salsa

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmelagde tacolefser, super rømmedressing og salsa

Det skulle nesten ikke være lov å spise taco med ferdigkjøpte lefser! De hjemmelagde smaker jo bare SÅ mye bedre! Men, jeg må jo innrømme at de ferdigkjøpte finner veier til vårt kjøkken både titt og ofte allikevel.

Vi snakket om det, husets datter og jeg, da vi lagde taco sist. Da var det egentlig ganske lenge siden sist og vi ble enige om at det er bedre å spise det litt sjeldnere, men at vi lager masse godt tilbehør når vi først har det. For taco kan jo virkelig være en aldri så liten fest å servere!

Her får du oppskriften på disse hjemmelagde lefsene, en veldig godt tomatsalsa og rømmedressing.

Lefseoppskriftene har jeg fra boken «From my Mexican Kitchen» av Diana Kennedy, som jeg innbiller meg er Mexicos svar på vår kjære Ingrid Espelid Hovig.

 

Rømmedressing

3 dl rømme
1 fedd hvitløk
1 ss chilisaus, type srirachasaus
10-30 dråper Tabasco
saft fra ½ lime
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Ha rømmen i en bolle. Riv hvitløken på den fine siden av rivjernet eller press den i en hvitløkspresse. Rør inn chilisaus, Tabasco (smak deg frem for å finne ut hvor mange dråper som passer dine smaksløker), limesaften, salt og pepper. Dressingen blir best når den får stå 30 minutter før servering. Da rekker smakene å sette seg skikkelig.

 

Tomatsalsa

250 g tomater – her bruker jeg cherrytomater i ulike farger
¾ grønn paprika
¼ potte koriander
2 ss chilisaus, type srirachasaus
20-30 dråper Tabasco
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

For å få den teksturen som jeg ønsker på salsaen, bruker jeg å mose ca. halvparten av tomatene. Jeg bare grovhakker dem før jeg bruker stavmikseren på dem. Så har jeg det i en bolle. Resten av tomatene deler jeg i små, små terninger.

Skjær «veggene» av paprikaen og fjern frø og det hvite på innsiden. Del den i ½ cm brede strimler og så i terninger. Grovhakk korianderen. Bland alt sammen i en bolle. Smak til for å kjenne hvor mye Tabasco du vil ha i.

Hjemmelage tacolefser

12 lefser

450 g hvetemel
100 g smør
1 ts salt
2 ½ dl vann

Ha hvetemel, salt og smør i en matprosessor og kjør knivene rundt til smøret er smuldret inn. Ha i vannet og kjør knivene rundt i ca. 1 minutt. Ta ut deigen og form den til en ball. Dekk den med plastfolie og la den hvile i ca. 15 minutter.

Dryss hvetemel på et bord og kna deigen sammen en gang. Del den i 12 like store deler og kjelve dem ut til tynne lefser. Stek dem etterhvert i en tørr og varm panne. Du kan også bruke en takke til dette.

Når lefsene begynner å boble på den ene siden, vender du dem og steker på den andre siden. Så snart de er ferdig stekt, pakker du dem inn i et rent kjøkkenhåndkle sånn at de holder seg myke til servering.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon