Her kommer oppskriften på hvordan du kan lage en herlig tapasaften med minimalt med jobb! Jeg vet ikke hvordan det er hos deg, men hos meg er det iallfall sånn at når fredagskvelden kommer, og jeg har lyst på god mat hvor jeg kan spise og skravle, er det ikke bestandig at lysten på å stå på kjøkkenet i lange tider, er like stor.

Da er Fru Timians fredagstapas PERFEKT! Det eneste jeg lager er kjøttbollene, resten kommer fiks ferdig fra min kjære samarbeidspartner Haugen-Gruppen, som har ansvaret for veldig mange kjente og kjære merkevarer her i Norge, pluss at jeg har kjøpt inn god spekeskinke og manchego. Manchego er en spansk sauemelksost som er kjempegod. Om du ikke får tak i det, kan du veldig gjerne bruke parmesan istedenfor.

Dette tapasbordet gjør du klart på 25 minutter!

Kos deg!

Kjapp og supergod tapas
til 4 personer

kjøttboller – se oppskrift litt lengre ned
Heinz chilisaus – den bruker jeg som dipp til kjøttbollene
100 g spekeskinke
150-200 g manchego
Ybarra aïoli
Ybarra gauche – det er en tomatisert majones/dipp-saus
2-3 skåler med ulike oliven – her bruker jeg hvitløksfylte oliven fra Gaea, kalamataoliven fra Gaea og grønne, paprikafylte oliven fra Ybarra
1-2 poser Snatt’s Bread snacks
noen bokser Estrella Damm 0,0% alkohol

Oppskrift på kjøttbollene
16 kjøttboller

1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
400 g kjøttdeig
1 egg
1 ss Touch of Taste kalvefond
10-15 dråper Tabasco
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
ca. 30 g manchego eller parmesan
10 greiner timian
10-15 greiner persille
2 ss Ybarra olivenolje til steking

Finhakk sjalottløken og riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og ha i en bolle sammen med kjøttdeigen, egget, kalvefond, Tabasco, salt og pepper. Riv osten og hakk opp krydderurtene og bland alt godt sammen.

Væt håndflatene med vann og rull ut til kjøttboller.

Varm oljen i en stekepanne og stek kjøttbollene på sterk varme til de er gyllenbrune rundt det hele. Skru ned varmen og stek videre i 4-5 minutter, til de er gjennomstekte.

Jeg var i Barcelona på omvisning hos Estrella og spiste masse deilig mat, tidligere i år. Du kan klikke deg inn til blogginnlegget derfra her!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *