Få smaken av Spania hjemme – enkel tapas til hele gjengen!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Få smaken av Spania hjemme – enkel tapas til hele gjengen!

Forrige uke var jeg så heldig at jeg fikk være i Barcelona i to dager sammen med Helle, som har matbloggen Helles Kitchen, og Thomas og Steffen som jobber i Haugen-Gruppen, som jeg har  et kommersielt samarbeid med. Jeg har aldri vært i Barcelona før, så da var det en stor ære å få Helle som reiseguide. Hun er nemlig lommekjent i byen etter å ha besøkt den 4-5 ganger i året i mange år.

Det som er så fantastisk med turer som dette, er jo at jeg lærer mye nytt og at jeg, ikke minst, får spist så utrolig mye god mat. Denne turen var intet unntak!

Vi var på omvisning på bryggeriet til Estrella. Estrella har laget øl for spanjolene siden 1876. Jeg, som ikke er noen stor øl-elsker, fant ølet jeg skal drikke i sommer; Damm Lemon, som er en blanding av øl og lemonade. Skikkelig godt!

Og så spiste vi – selvfølgelig – tapas! På Casa de Tapes fikk vi servert herlig tradisjonell spansk tapas. Jeg virkelig elsker når det ene fatet etter det andre blir plassert på bordet foran meg, og det er bare å plukke til seg den ene lekkerbisken etter den andre!

Vi besøkte også Michelinstjernerestauranten Tickets, hvor vi spiste oss gjennom 22 tapasretter totalt 🙂 Helle har skrevet mer om besøket på Tickets her!

Heldigvis trenger vi ikke å lage like avansert mat som dette for å kose oss med hjemmelaget tapas. Noen skiver god ost, spekeskinke eller oliven er perfekte små tapas.

Under her kommer det noen flere enkle oppskrifter på tapas som du kan lage hjemme. Serverer du alt, blir det nok tapas til 4 personer.

Klikk deg inn her for å se flere av tapasrettene jeg har på bloggen!

Grillet vårløk med paprika
1 rød paprika
8 litt store vårløk
2 ss Ybarra extra virgin olivenolje
1 ts flaksalt
noen persilleblader

Sett grillelementet på stekeovnen på full varme. Del paprikaen i to og fjern kjernehuset. Legg begge delene på et stekebrett, med snittflaten ned. Du må ikke bruke bakepapir på brettet når du bruker grillelementet. Det vil ta fyr.

Legg vårløkene på brettet også. Sett brettet tett opptil grillelementet og grill inntil paprikaen og vårløken blir svartflekkete. Vend vårløken en gang. Ta ut brettet og dekk det med aluminiumsfolie og la det stå i 8-10 minutter. Da kan du lett fjerne skallet på paprikaen og det ytterste laget på vårløken. Skjør paprikaen i strimler og fordel dem og vårløken utover. Ha over olivenolje og salt og dryss litt persille over.

 

Poteter med aioli og guacha-saus
500 g poteter
4 ss Ybarra aioli
4 ss Ybarra gaucha-saus
nykvernet pepper

Skrell potetene og del dem i mindre biter. Kok dem møre i vann. Fordel dem utover et serveringsfat og topp med de to sausene og massevis av nykvernet pepper.

Vil du lage aiolien din selv, finner du en bra oppskrift på hvitløksmajones her!

Gaucha-saus er en majonesbasert saus med tomat og hvitløk. Du kan også servere en god paprikasaus til potetene. Du finner oppskrift på det her!

 

Her serverer jeg også
300 g god spekeskinke
400 g rund og god ost – her bruker jeg manchego
1 pk (120 g) Snatt’s Bread Snaks (kjøp gjerne to pakker i slengen, for de er livsfarlig gode 😉 )
250 g Gaea oliven
noen cherrytomater
Estrella Damm alkoholfritt øl

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har meg Haugen-Gruppen.

2 kommentarer til “Få smaken av Spania hjemme – enkel tapas til hele gjengen!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon