Terteskjell med fisk og reker i hvit saus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Terteskjell med fisk og reker i hvit saus

Snakk om en herlig, herlig klassiker! Sprø terteskjell med tykk hvit saus, fisk og reker! Mmmm!

Eller det vil si, den klassiske versjonen fra min barndom besto av fiskepudding istedenfor ren fisk, så du kan godt bruke det hvis du vil. Jeg synes det er best med ren fisk.

Å porsjonsberegne disse terteskjellene er nesten litt vanskelig, for du kan lage den søte og fine med en passende mengde fyll på, slik at de passer som en forrett, eller du kan lesse på av godsakene og spise det som middag. Da er det egentlig ikke nok plass på terteskjellet, men det får stå til. Serverer du det som middag, er det kjekt å koke litt potet til.

Mine beregninger her nå er som full middag. Det betyr at du kan beregne minst dobbelt så mange til middag dersom du vil servere det til forrett. Da må du kjøpe med tilsvarende flere terteskjell.

terteskjell-med-reker-og-fisk

Oppskrift på terteskjell med fisk og reker
middag til 4

Den hvite sausen
50 g smør
25 g hvetemel
6 dl melk
1-2 dl kokevann fra fisken
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Resten
200 g reker med skall
1 ts salt
8 asparges
300 g torskefilet
300 g laksefilet
½ potte dill
4 terteskjell

Smelt smøret i en kasserolle og rør ut hvetemelet. Tilsett ca. 1 dl av melken. La det koke opp før du pisker ut klumpene. Så sper du ut 2-3 ganger til. La sausen småkoke i 5-6 minutter. Resten av speingen får du ikke gjort før du har kokt fisken.

Jeg synes dette definitivt smaker best når jeg bruker reker med skall, så dem renser jeg og legger til side.

Kok opp vann i en kasserolle og ha i saltet. Skjær vekk den nederste, grove biten av aspargesene. Del dem så i to, gjerne litt på skrått. Ha dem i vannet og la dem koke 3-4 minutter. Ta dem opp med en klype eller øse og legg dem over i en bolle med kaldt vann før du tar dem ut og legger dem til side.

Del fisken i terninger på ca. 2 x 2 cm. Kok opp igjen vannet du akkurat har kokt aspargesen i. Legg i fiskebitene og skru av varmen. La fiskebitene ligge i vannet i ca. 5 minutter. Ta ut litt av kokevannet og spe den hvite sausen for siste gang. Smak den til med salt og pepper.

Hakk opp dillen og rør mesteparten av den inn i den hvite sausen. Vend også fiskebitene inn i sausen. Så fordeler du dette etter beste evne over i terteskjellene. Fordel aspargesene og rekene i skjellene og dryss over resten av dillen!

Og skal du servere dette som middag, koker du altså poteter og serverer til.

terteskjellterteskjell-med-reker-og-fisk-4terteskjell-med-reker-og-fisk-2terteskjell-med-fiskterteskjell-med-fisk-og-rekerterteskjell-med-fisk-og-reker-2

 

9 kommentarer til “Terteskjell med fisk og reker i hvit saus”

 1. Hei.
  Skjell er alltid godt men må ha gode reker (ikke billig og tørre )

  Kringla eller Skoglund som har disse.

  mvh Kari

 2. Hei,De skjella ser gode ut.Kringla eller skoglund??Ligner ikke helt skjell men heter vel det,eller?

  God påske.

  mvh Kari.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon