Herlighet, dette er skikkelig snaddermat! Perfekt å servere som en forrett eller når du er ute etter noen herlige godbiter en fredagskveld!

Det er superenkelt å lage og de milde smakene fra laksen og avokadoen passer veldig godt sammen med wasabidressingen og, ikke minst, de små, og skikkelig sprø tortillabowlsene fra Old El Paso. Jeg elsker komboen!

De av dere som følger meg både på bloggen og på InstagramStory vet at det ikke er hverdagskost med forrett hjemme hos oss, for jeg synes ofte at det kan bli litt for formelt, men jeg elsker småretter som gjerne kan serveres pø om pø, så denne oppskriften er derfor lagret både som en forrett og som en smårett.

Disse små tortillabowlsene fra Old El Paso er som skapt for å bli fylt av gode smaker, så jeg liker også å fylle dem med salsa og guacamole når det står fredagstaco på menyen.

Laksesalat med avokado, rødløk, chili og wasabidressing i tortillabowls

smårett/forrett til 4 personer

200 g fersk laksefilet av sushikvalitet
1-2 ss sesamfrø
¼ rød chili
½ rødløk
1 lime
1 stor avokado
1 potte koriander
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 pk Old El Paso Tortillabowls

Wasabidressingen
2 toppede ss rømme
3-4 cm wasabi fra tube
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
saft fra ½ lime

Start med wasabidressingen, for den blir enda bedre når den får stå en liten stund. Bland sammen alle ingrediensene. Smak deg fram for å finne ut hvor mye wasabi som passer deg. Det skal gjerne være litt sting i dressingen.

Del laksefileten i små terninger på ca. 1 x 1 cm og ha i en bolle sammen med sesamfrøene. Bland det sammen.

Finhakk chilien og rødløken. Jeg ønsker å ha med hele biter av lime i salaten, så først skjærer jeg bort alt skallet på den før jeg fileterer den. For å filetere en sitrusfrukt, legger jeg den i den ene håndflaten og bruker en skarp kniv til å skjære løs alle båtene uten å få med den tynne hinnen som sitter rundt hver båt. Du trenger båtene fra halve limen. Skjær de fileterte båtene i småbiter.

Del avokadoen i små terninger og hakk opp litt over halvparten av korianderen. Ta også med stilkene når du hakker opp. Bland alt sammen i en bolle og smak til med salt,  pepper og kanskje en liten skvis av limen som er igjen.

Fordel salaten i tortillabowlsene og topp hver bowl med et korianderblad og en liten klatt wasabidressing.

Enjoy!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid med Haugen-Gruppen

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei😊 Disse så herlige ut! Skal ha de som tapas i en konfirmasjon. Hvor lenge før servering kan salaten legges oppi tortilla bowlsene? Hvor tidlig kan salaten lages? Mvh Hildegunn

    • Hei Hildegunn! Salaten kan lages nesten ferdig dagen i forveien. Jeg ville ventet med avokadoen til samme dag. Og så ville jeg ikke hatt den i skjellene før kanskje 1 time før servering. De vil bli myke hvis de står lenge. Lykke til med konfirmasjonen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *