Hummus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 13 timer 30 minutter

Porsjoner: 1

Hummus

Hummus er det perfekte tilbehøret til så utrolig mye forskjellig, deilig mat! Smør et tykt lag på brødet og topp med noen avokado- og tomatskiver, server den til salaten eller la den finne sin naturlige plass hvis du serverer meze!

Meze er mange småretter som serveres sammen, og er den østlige søsteren til tapas.

LES MER: Sånn lager du labneh!

LES MER: Sånn lager du tabbouleh!

Når jeg plutselig kommer på at jeg har lyst på hummus, bruker jeg hermetiske kikerter fra boks, som jeg moser. Du finner oppskriften på LETTVINT HUMMUS her. Men når jeg er litt flinkere til å planlegge, legger jeg tørre kikerter i bløt på ettermiddagen/kvelden og koker dem neste dag. Den hummusen blir rundere i smaken, og er «the real thing»!

PS! Denne oppskriften må startes dagen før servering!

Ingredienser

Hummusen
300 g tørkede kikerter
2 fedd hvitløk
3 ss tahini
1 sitron
0.75 dl vann
0.75 ts salt
god olivenolje
paprikapulver

På bildet ser du KIBBEH, HUMMUS, LABNEH, FALAFLER, TAHINI og TABBOULEH. (klikk på de enkelte navnene for å komme til oppskriften)

Slik gjør du

Ha kikertene i en bolle og hell over godt med kaldt vann. Vannet må gå ca. 3 cm over kikerterne, for de vil øke i volum mens de ligger i bløt de kommende 12 timene. Bollen kan stå på kjøkkenbenken.

Neste dag heller du av vannet og skyller kikertene før du har dem i kjele sammen med vann og koker dem i ca. 1 ½ time, til de er møre. Kok kikertene i usaltet vann.

Hell av overflødig vann og ha kikertene i en matprosessor sammen med hvitløkfeddene. Kjør til alt blir helt most. Skrap ned langs veggene noen ganger underveis.

Tilsett tahini – du finner oppskrift på hvordan du lager din egen tahini her – og sitronsaften og kjør knivene videre. Tilsett nok vann til at du får en passe konsistens på hummusen. Den skal ha en grøtete konsistens.

Smak til med salt før du heller den over i en skål.

Før servering har du over god olivenolje og et dryss med sumak eller paprikapulver.

Oppbevart i en lufttett boks, holder hummusen seg fint i kjøleskapet noen dager.

2 kommentarer til “Hummus”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon