Labneh – hjemmelaget ferskost av yoghurt

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 12 timer

Porsjoner: 1

Labneh – hjemmelaget ferskost av yoghurt

Labneh er en drøm av et tilbehør for alle oss som er glade i god naturell yoghurt! Labneh er tjukk naturellyoghurt som blir tilsatt litt salt og som får rent av i mange timer slik at den blir enda tjukkere. Smaker som en blanding av yoghurt og kremost, og er knallgodt å spise sammen med både falafler, godt brød eller som en del av en meze. Meze er småretter som serveres sammen. Det er den greske, -Midt-Østenske og Nord-Afrikanske versjonen av tapas.

LES MER: Sånn lager du knallgode falafler

LES MER: Sånn lager du hummus

Det er kjekt å ha et osteklede, muslinklut (du vet de myke, hvite babyklutene) eller et kjøkkenhåndkle og en sil til selve avrenningen.

LES MER: Sånn lager du tabbouleh

LES MER: Sånn lager du kibbeh

Ingredienser

Labneh
1 l gresk yoghurt
0.75 ts salt

Til servering
god olivenolje
sumak

Slik gjør du

Rør inn saltet i yoghurten før du heller den over i et osteklede eller tilsvarende. Knytt sammen kledet på toppen og legg det i en sil over en bolle. Sett det i kjøleskapet de kommende 12-24 timene.

Nå vil mysen fra yoghurten sakte men sikkert dryppe ut av yoghurten. Neste dag klemmer du forsiktig på kluten og ser om det er mer væske som forsvinner ut før du hvelver yoghurtmassen, som nå har blitt som en ostemasse, over i en passende skål.

Hell litt god olivenolje over labnehen før servering.

Kos deg!

Vil du kose deg ekstra, kan du lage et herlig mezebord! Her ser du KIBBEH, HUMMUS, LABNEH, FALAFLER, TAHINI og TABBOULEH. (klikk på de enkelte navnene for å komme til oppskriften)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon