En av de virkelig populære oppskriftene på bloggen har i mange år vært min trønderske cowboygryte! Nå har jeg funnet dens mexikanske fetter! En kjøttsaus med massevis av god smak. Her surrer jeg tacolefser rundt kjøttsausen og topper der hele med ost, slik at det blir enchiladas av det hele, men denne kjøttsausen kan du også koke spagetti og servere til. Det er også supergodt!

I den trønderske cowboygryten bruker jeg bønner i tomatsaus, og i den mexikanske fetteren, bruker jeg chilibønner fra Bonduelle. Bønnene i seg selv er gode og chilisausen de ligger i, har en rund og fin smak av chili.

Enchiladas med chilibønner og guacamole

Enchiladas med chilibønner og guacamole til 4 personer

Enchiladas
400 g kjøttdeig
1 ss olivenolje
1 løk
1 fedd hvitløk
½-1 rød chili
½ ts tørket oregano
½ ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
1 boks, 400 g, hakkede, hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 boks, 310 g, Bonduelle chili beans
8 små tortillalefser
50 g revet hvitost
noen jalapenos – fra glass

Guacamole
2 avokadoer
1 fedd hvitløk
10–12 greiner koriander (de hadde ikke i butikken når jeg skulle lage til bilde)
saft fra ½ lime
¼ ts salt
nymalt pepper

Tilbehør
Bonduelle mais
rømme

Brun kjøttdeigen i en stekepanne sammen med olivenoljen. Hakk opp løk, hvitløk og chili og ha i sammen med krydderet, tomatene og tomatpureen. Kok opp og la kjøttsausen putre på svak varme i 5-6 minutter. Ha i chilibønnene og kok opp igjen.

Sett på grillelementet på stekeovnen på 240 grader.

Fordel kjøttsausen i tortillalefsene og dryss halvparten av osten over før du ruller lefsene sammen og plasserer den ved siden av hverandre på et ildfast fat. Fordel resten av osten over og sett fatet i stekeovnen til osten har smeltet. Pass på slik at lefsene ikke blir brent.

I mellomtiden lager du guacamolen og gjør klart resten av tilbehøret. Del avokadoene i to og mos avokadokjøttet med en gaffel. Riv hvitløkfeddet og hakk opp korianderen. Bland alt godt sammen. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Før du plasserer fajitasen på bordet, strør du over noen jalapenos.

Enchiladas med chilibønner og guacamole Enchiladas med chilibønner og guacamole

Godt måltid!

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Bonduelle

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *