Med eget tacokrydder må det jo også følge en oppskrift på god norsk taco! Denne kjærkomne fredagsmiddagen. Eller onsdagsmiddagen når det er det som passer.
Det er ikke mye fiksfakseri over min tacovariant. Ganske så lik den iallfall jeg har lagt i mange år – og hvor jeg har brukt hjemmelaget tacokrydder i mange år også. Men nå når jeg har min egen krydderserie – som jeg forresten er superstolt av – er det jo selvfølgelig Fru Timians tacokrydder jeg bestandig bruker. Og her kommer mengdeforholdene og resten av oppskriften!
God tacomiddag!
Taco med kjøttdeig, guacamole og tomatsalsa
til 4 personer
1 ss olje til steking
400 g kjøttdeig
3 ts Fru Timians tacokrydder
1 dl vann
Tomatsalsaen
3 ss chiliketsjup
2 store tomater
½ rødløk
1 fedd hvitløk
½-1 rød chili
½ liten potte koriander
saft av ¼–½ lime
10-30 dråper rød Tabasco
litt flaksalt
nykvernet pepper
Guacamolen
2 medium store avokadoer
1 fedd hvitløk
10 stilker koriander
saft av ¼–½ lime
½ ts Fru Timians løksalt
nykvernet pepper
til servering
rømme
tortillachips
tortillalefser
salat
Stek kjøttdeigen i olje i en stekepanne! Ha i tacokrydderet og vannet og la det koke sammen. Jeg bruker å skru av hele kværnen på krydderflasken og helle i.
Ha chiliketsjupen i en bolle. Skjær tomatene i små terninger på ca. ½ x ½ cm. Finhakk rødløken, hvitløken og chilien, og grovhakk korianderen. Rør det inn sammen med chilisausen. Om du vil ha med frøene på chilien og hvor mye av den du vil bruke, bestemmer du.
Klem ut limesaften og rør både den, olivenoljen, Tabascoen, salt og pepper inn i salsaen. Smak til for å få riktig mengde med både Tabasco, salt og pepper.
Del avokadoene i to og fjern steinene før du skraper kjøttet ut av skallet. Mos det sammen med et revet hvitløkfedd. Hakk opp korianderen, rør inn resten og smak til med salt og pepper.
Bruker du ferdigkjøpte tacolefser, blir de best når du varmer dem i en tørr stekepanne.
Da er det bare å finne frem resten av tilbehøret og kose seg med god taco.
Lesernes kommentarer