Taco med Fru Timians eget tacokrydder
Med eget tacokrydder må det jo også følge en oppskrift på god norsk taco! Denne kjærkomne fredagsmiddagen. Eller onsdagsmiddagen når det er det som passer.
Det er ikke mye fiksfakseri over min tacovariant. Ganske så lik den iallfall jeg har lagt i mange år – og hvor jeg har brukt hjemmelaget tacokrydder i mange år også. Men nå når jeg har min egen krydderserie – som jeg forresten er superstolt av – er det jo selvfølgelig Fru Timians tacokrydder jeg bestandig bruker. Og her kommer mengdeforholdene og resten av oppskriften!
God tacomiddag!

Ingredienser
1 ss solsikkeolje til steking
400 g kjøttdeig
3 ts fru timian tacokrydder
1 dl vann
Tomatsalsaen
3 ss chili
2 tomat(er)
0.5 rødløk
1 fedd hvitløk
0.5 rød chili kan bruke en hel
0.5 potte koriander
0.5 limejuice
10 dråpe(r) tabasco 10-30 dråper
flaksalt
nykvernet pepper
Guacamolen
2 avokado
1 fedd hvitløk
10 stilk(er) koriander
0.5 limejuice
0.5 ts fru timians løksalt
nykvernet pepper
Til servering
rømme
tortillachips
tortillalefse(r)
salat
Slik gjør du
Stek kjøttdeigen i olje i en stekepanne! Ha i tacokrydderet og vannet og la det koke sammen. Jeg bruker å skru av hele kværnen på krydderflasken og helle i.
Ha chiliketsjupen i en bolle. Skjær tomatene i små terninger på ca. ½ x ½ cm. Finhakk rødløken, hvitløken og chilien, og grovhakk korianderen. Rør det inn sammen med chilisausen. Om du vil ha med frøene på chilien og hvor mye av den du vil bruke, bestemmer du.
Klem ut limesaften og rør både den, olivenoljen, Tabascoen, salt og pepper inn i salsaen. Smak til for å få riktig mengde med både Tabasco, salt og pepper.
Del avokadoene i to og fjern steinene før du skraper kjøttet ut av skallet. Mos det sammen med et revet hvitløkfedd. Hakk opp korianderen, rør inn resten og smak til med salt og pepper.
Bruker du ferdigkjøpte tacolefser, blir de best når du varmer dem i en tørr stekepanne.
Da er det bare å finne frem resten av tilbehøret og kose seg med god taco.

