Verdens beste plomme- og pærepai

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Verdens beste plomme- og pærepai

Er du én av dem som har prøvd å lage den supergode rabarbrapaien som jeg har oppskriften til liggende her på bloggen? Jeg vet iallfall at veldig, veldig mange av dere har lagd den til glede og forlystelse mange ganger.

Her har du høstversjonen: en plomme- og pærepai! Lagd på samme oppskrift som den er, garanterer jeg for at resultatet blir særdeles bra.

Plommene og pærene utgjør en riktig så bra kombinasjon sammen. Den lille syrligheten som kommer fra plommene, gjør en fin kontrast til de søte pærene. Ettersom jeg kaller rabarbrapaien min for Verdens beste rabarbrapai, må jeg jo kalle denne versjonen for Verdens beste plomme- og pærepai.

God bakst!

Verdens beste plomme- og pærepai

Dette trenger du for å lage verdens beste plomme- og pærepai

Oppskriften på den perfekte paideigen finner du her.

Smuldrepaitopping
100 g hvetemel
40 g mykt brunt sukker
20 g sukker
75 g smør

Fyll
550 g pærer
200 g plommer
50 g sukker
2 ss maisenna

Lag selve paideigen først, oppskriften finner du her. Så lager smuldrepaitoppingen, så slipper du å skite til food processoren to ganger. Ha alle ingrediensene til smuldretoppingen i food processoren og kjør det sammen.

Skjær pærene og plommene i tynne båter og ha i en bolle sammen med sukker og maisenna. Bland det sammen før du heller det over i en ferdig utkjevlet og avkjølt paibunn. Merk deg at du ikke trenger å forsteke paideigen til denne paien. Fordel toppingen over før du setter det over på en bakepapirkledd stekeplate. Det kommer nesten garantert til å boble over under stekingen, så det er lurt å bruke en hel stekeplate kledd med bakepapir.

Stek paien på nederste rille på 190 grader i 1 time og 20 minutter. La den avkjøles litt før servering.

Verdens beste plomme- og pærepai

Kos deg!

4 kommentarer til “Verdens beste plomme- og pærepai”

  1. Lagde denne med eple, kardemomme, kanel, ingefær og litt sitronsaft, og den ble bedre enn rabarbrapaien!! Fantastisk god høstpai <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon