Har du fremdeles rabarbra stående? Ja, da synes jeg jammen at du skal teste ut denne lettvinte og gode rabarbrapaien!

Konseptet smuldrepai er, etter min mening, helt genialt! Det er jo en herlig enkel måte å få masse god smak i kakeform!

Dagens versjon er hva amerikanerne kaller «cobbler», som er en smuldrepai med frukt hvor de gjerne fordeler smuldredeigen over frukten med en isskje sånn at det blir kuler som smelter utover og lager et tettere dekke enn når man fordeler smuler over. Du kan fordele smuldredeigen over akkurat som du vil. Skikkelig godt blir det samme hva.

Og skulle det være slutt på rabarbraen, vil paien også smake skikkelig godt med både nektariner, bringebær og epler. Jeg ville redusert sukkermengden noe for alle disse alternative smakene.

LES MER! HER FINNER DU OPPSKRIFTEN PÅ MIN SUPERPOPULÆRE RABARBRAPAI

Smuldrepai med rabarbra

1 kg rabarbra
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
skall av 1 sitron
noen saltkorn

Smuldredeigen
100 g hvetemel
50 g sukker
1/8 ts salt
2 ¼ ts bakepulver
50 g kjøleskapskaldt smør
1 dl fløte

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Hvis rabarbrastenglene er store og grove, fjerner du skinnet på dem før du deler dem i 1-2 cm lange biter. Ha dem i en bolle sammen med resten av ingrediensene og bland det sammen.

Hell det over i en ildfast form, en jernstekepanne (som har skaft som tåler å stå i stekeovnen) eller en annen egnet form og sett denn inn i ovnen. Stek rabarbraen i 30 minutter.

I mellomtiden kan du lage smuldredeigen. Bruk en food processor eller fingrene. Bland det tørre. Del smøret i mindre biter og kjør det inn med knivene eller fingertuppene før du blander inn fløten. Bruker du food processoren, så ikke la knivene gå mer enn de akkurat må.

Når rabarbraen er stekt i 30 minutter, tar du ut formen og skrur varmen ned til 190 grader.

Fordel smuldredeigen over rabrabraen. Enten med en isskje, som jeg har gjort her, eller smuldre den utover.

Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i 25-30 minutter, til toppingen har blitt gyllenbrun og det bobler fint.

La smuldrepaien avkjøles litt før du serverer den, gjerne med god is til.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Heia!
    Hvis jeg bruker epler eller bringebær i stedet, bør jeg steke de også i 30 min, før jeg har smuldredeigen oppå og steker hele kaken?

    Mvh Anne Kari

    • Hei Anne Kari. Jeg hadde nok gitt dem 20-30 minutter først også, sånn at eplene rekker å bli helt myke 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *