Denne bringebærpaien synes jeg jammen du skal prøve deg på! Sannsynligheten er nemlig stor for at du kommer til å synes at den er kjempegod! Det synes iallfall jeg.

Oppskriften er en kopi av denne blåbærpaien med smuldretopping som har vært veldig populær her på bloggen de siste årene. Så har jeg altså bare byttet ut blåbærene med bringebær. Nam!

Oppskrift på bringebærpai med smuldretopping

Smuldredeigen
200 g smør
200 g sukker
375 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 egg

Bringebærfyllet
500 g bringebær
75 g sukker
25 g maisenna

Sett stekeovnen på 180 grader valmluft og kle en ildfast form som er rundt 22 x 30 cm med bakepapir.

Del smøret i mindre terninger og ha det i en matprosessor sammen med sukker, hvetemel og bakepulver.  Kjør det sammen til det blir smulete. Ha i egget og kjør knivene rundt akkurat til at det blir samlet sammen. Du kan også gjøre hele denne prosessen for hånd.

Klem halvparten av deigen i formen til du får en jevn bunn.

Rør sammen bringebærene, sukkeret og maisennaen. Rør lenge nok til at sukkeret blir oppløst og at en del av bærene er knust. Fordel det så utover bunnen.

Så smuldrer du resten av deigen over bringebærfyllet.

Sett formen på en rist i stekeovnen og stek paien i ca. 40 minutter til den begynner å bli gyllenbrun på toppen.

Ta den ut og la den avkjøles før du skjærer den i passe firkanter og serverer.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *