Rabarbra- og bringebærpai

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Rabarbra- og bringebærpai

Rabarbra er barndomsminner på høyt nivå. Hvor mange ganger har jeg vel ikke gått og duppet en rabarbrastilk i en kopp med sukker? Barbeint og lykkelig! Jeg har to rabarbraplanter hjemme som vokser som bare det om dagen, så her må det mer enn sukkerdupping til for å bruke alt.

En av de aller mest leste sakene på bloggen i fjor, var oppskriften på denne rabarbrapaien. Her er en annen rabarbrapaiversjon. Denne gangen får rabarbraen følge med søte bringebær.

Denne oppskriften er nok til 8 små porsjonspaier.

Rabarbra- og bringebærpai

Oppskrift på 8 små rabarbra- og bringebærpaier

Paideig
175 g hvetemel + til utkjevling
1/8 ts salt
120 g kjøleskapskaldt smør
2–3 ss (ca. 30 ml) iskaldt vann

Rabarbra- og bringebærfyll
600 g rabarbra
200 g bringebær
300 g sukker
125 g hvetemel

Ha hvetemelet og saltet i en food processor. Del smøret i terninger og kjør det inn sammen med melet. Ha i akkurat nok vann til at du greier å samle deigen til en ball. Ikke arbeid mer med deigen enn akkurat nødvendig.

Ta deigen ut av food processoren og klem den flat. Pakk den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter. Dryss et tynt lag med hvetemel på bordet. Del deigen i 8 like store deler og kjevle hver del ut til en sirkel på ca. 17 cm i diameter. Kost av overflødig mel og legg dem over på bakepapirkledde stekebrett. Sett dem i kjøleskapet i 30 minutter. I mens forbereder du fyllet.

Små rabarbrastengler trengs ikke å skrelles, så skjær dem bare i ca. 1 cm brede skiver. Bland det i en bolle sammen med bringebærene, sukkeret og halvparten av hvetemelet.

Ta paideigene ut av kjøleskapet. Fordel resten av hvetemelet i én liten topp midt på hver paideig før du fordeler fyllet oppå der igjen. Hvetemelet gjør at fyllet ikke blir for flytende. Pensle paideigen rundt fyllet med vann før du bretter den opp rundt fyllet slik at det blir en liten åpning på 6–7 cm på toppen. Pensle alle deig-brettene også slik at de blir sittende på plass. Sett paiene tilbake i kjøleskapet i 30 minutter. Sett samtidig på stekeovnen på 180 grader varmluft.

Stek paiene i ca. 40 minutter. Så lenge som du bruker varmluft, kan du godt steke i to høyder. Uten varmluft, høyner du varmen til 200 grader og steker paiene i to omganger.

Rabarbra- og bringebærpai

Serveres lunken. Gjerne med en god is til.

Rabarbra- og bringebærpai

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon