Jordbær- og nektarinpai

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 3 timer 50 minutter

Porsjoner: 1

Jordbær- og nektarinpai

Å fy flate! Denne paien er KNALLGOD! Enkelt og greit! Jeg tenker at du egentlig lett trekker den konklusjonen selv også når du ser bildene. Ikke sant? Her snakker vi sol, sommer og smashing smaker på én gang!

Jeg har fått en ny favorittoppskrift på paideig – jeg bruker den samme i denne RABARBRA- OG JORDBÆRPAIEN også – og den er både veldig god, gir en flakete bunn og den er veldig fin å jobbe med. Paideigen smuldrer jeg kjapt sammen med fingrene, for på den måten kan jeg forsikre meg om at det fremdeles er igjen noen biter av smøret i paideigen, og at ikke alt smuldres helt opp.

Nystekt pai smaker bestandig ekstra godt med pisket krem eller is på toppen! Her bruker jeg min HJEMMELAGDEE IS MED SJOKOLADE OG SALT KARAMELL. Yummy!

Ingredienser

Paideigen
1 ts eplecidereddik
0.5 dl vann, iskaldt
125 g smør kjøleskapskaldt
200 g hvetemel
25 g sukker
0.25 ts flaksalt

Smuldretoppingen
100 g hvetemel
100 g smør kjøleskapskaldt
50 g brunt demerarasukker
75 g cashewnøtter

Jordbær- og nektarinfyllet
500 g jordbær
250 g nektarin(er)
1 ts vaniljesukker m/ekte vanilje
25 g brunt demerarasukker
2 ss potetmel

Slik gjør du

Bland sammen eplecidereddiken og vannet. Del smøret i ca. 2 x 2 cm store terninger.

Bland sammen hvetemel, sukker og salt i en bolle og ha i smørterningene. Klem dem ut og bland med melet. Du skal ikke arbeide ut alle smørklumpene, men la det være igjen noen som er rundt 1 cm store. Klem dem bare flate.

Ha i halvparten av væsken og arbeid den inn. Tilsett nok væske til at du akkurat greier å arbeide deigen sammen. Den skal fremdeles kjennes litt tørr ut, men du skal greie å klemme den sammen til en ball. Pakk den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 2-3 timer, gjerne over natten.

Du kan gjerne lage smuldretoppingen samtidig, så slipper du unna med litt av oppvasken. Smuldre sammen mel, smør og demerarasukker. Demerarasukker er det lyse brune løssukkeret som du finner i butikken, men om du ikke har det, kan du bare bruke vanlig hvitt sukker. Grovhakk cashewnøttene og bland inn. Pakk inn smuldretoppingen og la den ligge i kjøleskapet til du skal bruke den.

Ta ut enepaideigen og kjevle den ut til den blir stor nok til å dekke paiformen din, inkludert oppover kantene. Her bruker jeg en jernstekepanne som er 22 sm i diameter. Du kan tilpasse størrelsen ut fra din paiform.

Jeg bruker å kjevle mellom to to lag med bakepapir eller plastfolie, og bare drysse på litt mel slik at deigen ikke setter seg fast. Da er det også lett å vende deigen.

Smør paiformen og ha i deigen. Klem den på plass. La deigen gå et stykke over kanten. Sett paiformen tilbake i kjøleskapet og la den stå der i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 190 grader varmluft.

Del jordbærene i to og skjær nektarinene i båter. Ha det i en bolle og bland det sammen med resten av ingrediensene til fyllet.

Ta paiformen ut av kjøleskapet og hell i fyllet. Fordel smuldretoppingen over før du setter formen i stekeovnen.

Stekes i 35-40 minutter.

La paien avkjøles litt før du serverer den, gjerne med en god is til!

Gled deg!

4 kommentarer til “Jordbær- og nektarinpai”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon