Hjemmelaget is med sjokolade og salt karamellsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 2

Hjemmelaget is med sjokolade og salt karamellsaus

Oh! La la! Denne isen ble altså SÅ god! Her snakker vi snadder på HØYT nivå!

Du trenger ikke ismaskin for å lage isen, og den blir skikkelig luftig og fin – og helt uten iskrystaller! Du trenger en kraftig kjøkkenmaskin for å piske sammen hele røren. Jeg bruker den samme røren til DAIMISKAKE MED EKSTRA MYE DAIM og med den har jeg opplevd noen ganger at noen ikke greier å få røren stiv. Og det skyldes nok rett og slett at de ikke har kraftig nok kjøkkenmaskin. Så, er du i tvil om maskinen din er krafit nok, deler du røren bare i to og pisker i to omganger og rører sammen etterpå. Det funker akkurat like bra.

Det er noe med kombinasjonen søt iskrem, salte nøtter, søt sjokolde og en søt karamellsaus med et herlig hint av salt, som er livsfarlig god! Det blir dagens versjon av 80-tallsfavoritten: vaniljeis dynget full av Non-Stop, peanøtter, og både sjokolade- og karamellsaus! Fy flate så mye jeg spiste det i tenårene.

Du må lage karamellsausen i god tid før du skal lage selve isen, sånn at sausen rekker å bli kald før du blander den inn.

Dette blir omtrent 2 liter is!

Ingredienser

Karamellsausen
150 g smør kjøleskapskaldt
1 dl vann
275 g sukker
3 dl kremfløte
1 ts flaksalt

Isen
50 g lyse sjokoladeknapper
50 g mørke sjokoladeknapper
1 boks søt kondensert melk (ikke Vikingmelk)
6 dl kremfløte
5 eggeplomme(r)
100 g salte peanøtter

Slik gjør du

Del smøret i terninger. Ha vannet og sukkeret til karamellsausen i en tykkbunnet kjele og kok opp. La det småkoke til det blir gyllenbrunt. Du skal ikke røre i blandingen, men du kan eventuelt dreie litt på kasserollen. Pass godt på når det begynner å koke, for det går fort fra lysebrunt til brent.

Ta kasserollen av plata og hell i halvparten av kremfløten mens du visper alt du greier. Dette bruser og koker noe voldsomt. Når kokingen stilner litt, heller du i resten, setter kasserollen tilbake på varmen og lar det koke i 4-5 minutter. Ta kasserollen av varmen igjen og rør inn smøret. Så rører du inn saltet og heller sausen over i en annen bolle. La den avkjøles en liten stund før du setter den inn i kjøleskapet.

Kle en brødform, på 2 liter med plastfolie eller bakepapir.

Hvis du ikke har sjokoladeknapper, som jeg bruker her, hakker du opp sjokoladen. La det gjerne være noen biter som er litt store og noen som er ganske så finhakket. Her bruker jeg halvparten med melkesjokolade og halvparten med 70 % sjokolade.

Når du lager isen, har du den søte, kondenserte melken, kremfløten og eggeplommene i en sto miksebolle og pisker til du får en tykk og god krem. Se tips øverst i saken om du ikke har en stor og kraftig kjøkkenmaskin.

Hell ca. 1/3 av kremen i brødformen. Fordel 1/3 av peanøttene og sjokoladen over og litt av karamellsausen. Jeg bruker ca. halvparten av all karamellsausen i isen, og resten har jeg i en mugge sånn at den kan helles over ved servering. Det betyr at du skal bruke ca. 1/3 av halvparten nå over det første laget. Bruk så en skje til å røre litt i massen.

Gjenta prosessen to ganger til sånn at du får tre lag totalt. Sett formen i fryseboksen over natten.

Ta isen ut av fryseboksen ca. 30 minutter før servering sånn at den rekker å bli litt myk. Finn frem resten av karamellsausen, så er det klart for kos!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon