Daimiskake med ekstra mye Daim

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter + 4 timer 30 minutter avkjøling

Porsjoner: 1

Daimiskake med ekstra mye Daim

Fy flate! Denne Daimiskaken er skikkelig god! Det må jeg bare få sagt med en enste gang! Ikke så rart kanskje når jeg bruker seks doble plater med Daim totalt i kaken! Jeg brukte egentlig sju (7!!) doble plater før jeg var ferdig med pyntingen til foto – det inkluderer at fotografen spiste opp noe av pynten, men kjente at jeg ble helt flau over den avsidige mengden, så jeg skriver seks i oppskriften. Ha ha ha!

Jeg tenkte at ettersom den skal hete Daimiskake med ekstra mye Daim, må det jo være mengder av denne knasende deilige sjokoladen i den også. Du kan selvfølgelig redusere mengden noe hvis du ønsker det.

Jeg kan fremdeles huske første gang jeg smakte Daimiskake. Hele familien var på besøk hos en vennefamilie i Skogn  og der hadde mammaen i familien laget denne herligheten. Dette var nok helt på begynnelsen av 80-tallet.

Daimiskaken har tålt disse nesten 40 årene som har gått siden da. Så lag i vei og kos deg!

Husk å ta opp iskaken fra fryseren i god tid før servering, så den rekker å bli litt myk i kantene. Da smaker den aller best.

PS! Du trenger en stor og kraftig kjøkkenmaskin til piskingen av denne kremen. Små maskiner greier ikke å piske det tykt. Har du bare en liten maskin, kan du bruke denne oppskriften!

Jeg hadde igjen litt salt karamellsaus stående i kjøleskapet som jeg brukte over kaken ved servering.
Oppskriften på den finner du her!

Ingredienser

Nøttebunnen
175 g hasselnøtter
5 eggehvite(r)
125 g sukker

Daimisen
1 boks søt kondensert melk
6 dl fløte
5 eggeplomme(r)
6 plate(r) dobbel daim 12 plater totalt

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme og smør en rundform på 24 cm i diameter med formfett rundt langs kantene. Legg bakepapir i bunnen.

Ha hasselnøttene i en matprosessor og kjør knivene rundt til de blir helt smulete.

Ha eggehvitene i en miksebolle og pisk til de begynner å forme hvite topper. Så tilsetter du sukkeret i en tynn stråle og pisker til du har fått en luftig og blank marengs. Ha i nøttesmulene og bland det hele sammen før du heller røren over i rundformen.

Stek bunnen på nederste rille i ca. 25 minutter. Bunnen er ferdig når den begynner å løsne rundt langs kantene. La kakebunnen avkjøles på en bakerist. Du kan bare la rundformen være på. Så kan du dele av et bakepair i to på langs og plassere det på innsiden av rundformen, men på utsiden av kakebunnen. Bakepapiret gjør at selve isen kan bli litt høyere enn selve formen, og at det blir mye lettere å løsne kaken fra formen når den skal serveres.

Hvis du husker det, kan du veldig gjerne sette den søte kondenserte melken i kjøleskapet noen timer før du skal bruke den i kremen, men det er ingen nødvendighet for å få et vellykket resultat.

Ha den søte kondenserte melken i en piskebolle sammen med fløten og eggeplommene og pisk det sammen til du får en tykk og fyldig krem.

Hakk opp Daimen og ha 4 av de doble platene i kremen og bland det sammen. Hell det over nøttebunnen. Fordel resten av Daimen over kaken før du setter den i fryseren i minimum 4 timer. Gjerne over natten.

Kaken blir best når du tar den ut av fryseren 20-30 minutter før servering.

13 kommentarer til “Daimiskake med ekstra mye Daim”

 1. Hei. Denne så innmari god ut, men fremgangsmåten er annerledes enn jeg er vant til og har ikke laget med søtkondensert melk før. Har man oppi eggeplommer, sukker, kondensert melk og fløte samtidig? Altså ikke nødvendig å piske eggedosis og kremfløte hver for seg? Gleder meg til å bake denne😊

  • Hei Bente!
   Ja, med denne måten pisker jeg alt sammen på akkurat den måten som det står i oppskriften. Masse lykke til! 🙂

 2. Fungerte svært dårlig å piske sammen alle ingrediensene til isen på en gang. Ble ikke tykt. Kommer ikke til å gjøre det neste gang.

  • Det var jo dumt, Anita. Jeg prøvdelagde den igjen nå, bare for å være sikker på at jeg ikke har skrevet noe feil i oppskriften, og det fungerer veldig fint her hos meg. Jeg har en skikkelig kraftig kjøkkenmaskin, så det kan være det. Mulig at det kan være lurt å dele det i to dersom man har en litt mindre maskin.

  • Hei. Las kommentarer over, og min krem blei tykk og god etter ikkje så lang tid. Heilt perfekt. Skal nevnes at eg har en god Kenwood maskin med stor visp. Kjempegod iskake.

 3. Jeg gjorde bunnen som ble perfekt, men når jag skulle gjøre isen så ble den ikke tykk (prøvde både med kjøkkenmaskinen og handmikser). Ga opp etter å ha pisket i 1 time.

  • Ja, den kremen krever at du må ha en kraftig kjøkkenmaskin for å greie å piske alt sammen. Man kan også dele opp og piske i to porsjoner. Jeg var ikke klar over at det var et problem før nå nylig – min kjøkkenmaskin har bestandig fikset det bra. Jeg skal skrive det inn i oppskriften.
   Beklager så mye!

   • Hm! Da kan jeg ikke annet enn å beklage. Da må man rett og slett ha en stor og krafit mikser til dette. Jeg har laget den mange ganger, og den blir bestandig tykk og fin.

  • Å, det var kjempedumt, Liv Karin. Litt sent nå, men hvis du har lyst til å teste den en annen gang, kan du dele opp og piske i to etapper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon