Fy flate! Denne Daimiskaken er skikkelig god! Det må jeg bare få sagt med en enste gang! Ikke så rart kanskje når jeg bruker seks doble plater med Daim totalt i kaken! Jeg brukte egentlig sju (7!!) doble plater før jeg var ferdig med pyntingen til foto – det inkluderer at fotografen spiste opp noe av pynten, men kjente at jeg ble helt flau over den avsidige mengden, så jeg skriver seks i oppskriften. Ha ha ha!

Jeg tenkte at ettersom drn skal hete Daimiskake med ekstra mye Daim, må det jo være mengder av denne knasende deilige sjokoladen i den også. Du kan selvfølgelig redusere mengden noe hvis du ønsker det.

Jeg kan fremdeles huske første gang jeg smakte Daimiskake. Hele familien var på besøk hos en vennefamilie i Skogn  og der hadde mammaen i familien laget denne herligheten. Dette var nok helt på begynnelsen av 80-tallet.

Daimiskaken har tålt disse nesten 40 årene som har gått siden da. Så lag i vei og kos deg!

Husk å ta opp iskaken fra fryseren i god tid før servering, så den rekker å bli litt myk i kantene. Da smaker den aller best.

Jeg hadde igjen litt salt karamellsaus stående i kjøleskapet som jeg brukte over kaken ved servering.
Oppskriften på den finner du her!

 

Daimiskake med ekstra mye Daim

Nøttebunnen
175 g hasselnøtter
5 eggehviter
125 g sukker

Daimisen
1 boks søt kondensert melk (ikke Vikingmelk)
6 dl fløte
5 eggeplommer
6 doble plater Daim

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme og smør en rundform på 24 cm i diameter med formfett rundt langs kantene. Legg bakepapir i bunnen.

Ha hasselnøttene i en matprosessor og kjør knivene rundt til de blir helt smulete.

Ha eggehvitene i en miksebolle og pisk til de begynner å forme hvite topper. Så tilsetter du sukkeret i en tynn stråle og pisker til du har fått en luftig og blank marengs. Ha i nøttesmulene og bland det hele sammen før du heller røren over i rundformen.

Stek bunnen på nederste rille i ca. 25 minutter. Bunnen er ferdig når den begynner å løsne rundt langs kantene. La kakebunnen avkjøles på en bakerist. Du kan bare la rundformen være på. Så kan du dele av et bakepair i to på langs og plassere det på innsiden av rundformen, men på utsiden av kakebunnen. Bakepapiret gjør at selve isen kan bli litt høyere enn selve formen, og at det blir mye lettere å løsne kaken fra formen når den skal serveres.

Hvis du husker det, kan du veldig gjerne sette den søte kondenserte melken i kjøleskapet noen timer før du skal bruke den i kremen, men det er ingen nødvendighet for å få et vellykket resultat.

Ha den søte kondenserte melken i en piskebolle sammen med fløten og eggeplommene og pisk det sammen til du får en tykk og fyldig krem.

Hakk opp Daimen og ha 4 av de doble platene i kremen og bland det sammen. Hell det over nøttebunnen. Fordel resten av Daimen over kaken før du setter den i fryseren i minimum 4 timer. Gjerne over natten.

Kaken blir best når du tar den ut av fryseren 20-30 minutter før servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *