Iskake med jordbær og yoghurt

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Iskake med jordbær og yoghurt

Iskake er bestandig skikkelig populært å servere. Enkelt å lage er det også. Og du trenger ingen ismaskin til hjelp for å lage en god iskake. Her pisker vi en tykk krem som danner selve grunnlaget for isen. I denne utgaven tilsetter jeg også jordbæryoghurt i kremen slik at resultatet blir en søt, men også litt syrlig, jordbæriskake. Og like før den skal serveres, heller jeg over en tykk jordbærsaus, bare for å toppe det hele.

Helt perfekt å servere nå i sommervarmen!

Iskake med jordbær og yoghurt

Dette trenger du for å lage jordbæriskake med jordbærsaus

Bunn
200 g mandler
3 eggehviter
150 g sukker

Iskaken
3 eggeplommer
75 g sukker
3 dl kremfløte
500 g jordbæryoghurt

Jordbærsaus
400 g jordbær
50 g brunt sukker
150 g sukker
1 ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 200 grader og legg bakepapir i bunnen av en rundform på 24 cm.

Ha mandlene i en food processor og kjør til de er helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern. Pisk eggehvitene og sukkeret stivt i en helt ren miksebolle. Vend så inn mandlene. Fordel røren i rundformen og stek bunnen på nederste rille i stekeovnen i 20 minutter.

Ta ut bunnen og la den avkjøles på en bakerist. Bare la bunnen være i forma. Når den er helt avkjølt, lager du selve iskaken.

Pisk eggeplommene og sukkeret til en eggedosis. Det tar 5–6 minutter. I en annen bolle pisker du fløten til en luftig krem. Rør yoghurten inn i kremen før du til slutt rører det sammen med eggedosisen. Hell det over den avkjølte bunnen og sett hele forma i fryseboksen i minst 4 timer, men gjerne over natta.

Jeg elsker denne jordbærsausen! Og det beste av alt er at den kan jeg lage når som helst på året, for du kan også bruke frosne jordbær. Så fremt det ikke er i den norske jordbærsesongen, vil det bestandig være mye bedre å bruke frosne jordbær enn ferske, importerte.

Ha alle ingrediensene til sausen i en kasserolle og kok opp. La det småkoke i ca. 10 minutter til væsken har kokt en del inn og bærene er helt myke og fullstendig gjennomkokte. Hell sausen over i en blender og kjør til du får en helt klumpfri saus. Du kan også bruke en stavmikser.

Ta iskaken ut av fryseren ca. 30 minutter før du skal servere den. La den stå på benken, men i forma til den begynner å bli myk langs kanten.

Iskake med jordbær og yoghurt

Jeg synes iskaken er aller best når jordbærsausen fremdeles er litt lunka når du heller den over kaken og fordeler den utover.

Iskake med jordbær og yoghurt

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon