Blåbæriskake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Blåbæriskake

Folkens! Dette tror jeg kommer til å bli en ny stor kakefavoritt hos mange av dere! Denne blåbæriskaken med nøttebunn er bare så utrolig god! Enkel å lage er den også, og så er det veldig kjekt med kaker som kan lages i god tid før den skal serveres. Det eneste du trenger å huske på er å ta den ut av fryseren minst 30 minutter før servering.

Jeg lager en helt enkel nøttebunn til kaken med eggehviter, sukker og hakkede nøtter. Du kan også bruke mandler eller andre nøtter, om du heller vil det. Og isen, den er verdens enkleste å lage! Basen er en boks med Tørsleffs søte kondenserte melk og fløte. Det er veldig viktig at du bruker SØT kondensert melk! Så bare tiner jeg opp en pose med frosne blåbær – som jeg kjøper ferdig i butikken – og blander inn. Du kan selvfølgelig bruke blåbær rett fra skogen, når de er i sesong. Superduperenkelt med andre ord!

Du kan bytte ut blåbærene med bringebær, jordbær, rips, bakt rabarbra, bjørnebær og så videre. Her er det virkelig bare å bruke av sine favoritter!

Dette ligger an til å bli året sommerkake!

LES MER: Alle eggeplommene som blir igjen, kan du bruke i denne eplepaien!

Lettvint iskake med blåbær

Nøttebunn
175 g hasselnøtter
5 eggehviter
125 g sukker

Blåbæris
400 g skogsblåbær, friske eller frosne
1 boks, 397 g, søt kondenserte melk
6 dl kremfløte
1 neve amerikanske blåbær + noen blader sitronmelisse til pynt ved servering

Sett stekeovnen på 200 grader og legg bakepapir i bunnen av en rundform på 22 eller 24 cm i diameter.

Ha hasselnøttene i en food processor og kjør knivene rundt til det blir så hakket som du ønsker. Jeg liker det godt at det er litt grovhakket, men andre ønsker kanskje mer finhakket.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og piske dem. Når de begynner å forme seg til hvite topper, tilsetter du sukkeret i en stråle og pisker det sammen til du får en blank og glatt marengs. Rør inn de hakkede nøttene. Fordel røren i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Stek bunnen i 25 minutter. Ta den ut og la den bli helt avkjølt.

For at ismassen ikke skal flyte over kakeformen, må vi gjøre den litt høyere. Del et bakepapir i to og plasser de to remsene mellom kakebunnen og på innsiden av formen. Løsne litt på formen for å få det på plass, før du strammer formen til igjen.

Bruker du frosne blåbær, lar du dem tine først. Rør dem så sammen slik at en god del av bærene blir knust.

Ha den kondenserte melken i en miksebolle sammen med kremfløten og pisk det til en tykk og luftig krem. Bland ca. 1/4 av kremen inn sammen med blåbærene. Hell så den hvite kremen oppå den avkjølte nøttebunnen. Fordel blåbærkremen oppå. Jeg bruker å legge den i små hauger – se filmen litt lenger opp – slik at noe av kremen fremdeles er helt hvit. Bruk så en skje for å blande de to kremene lett.

Dryss noen amerikanske blåbær over før du setter kaken i fryseren. La den stå der i minst 4 timer, gjerne over natten.

Ta ut kaken minst 30 minutter før servering. Legg den over på et kakefat. Dryss over litt ekstra med blåbær og gjerne noen sitronmelisseblader før du serverer kaken.

14 kommentarer til “Blåbæriskake”

 1. Hei. Takker for mange nydelige oppskrifter. Tenker å kaste meg rundt og lage denne iskaken. Er det samme hvilken type kondensert melk man bruker.. hva med Vikingmelk?

  • Hei Tove! Beklager, her kommer svaret litt sent, så iskaken er kanskje både laget og spist opp. Du må bruke en SØT kondensert melk, så Vikingmelk fungerer ikke her. 🙂

  • Ja, her er det litt skrivefeil, Målfrid! Jeg bruker hasselnøtter i kaken, men du kan gjerne bruke mandler eller andre nøtter istedenfor også. Det går akkurat like bra 🙂

 2. Hei, Marit! Denne kaken så utrolig god og spennende ut. Vet du hvor lenge den holder seg i fryseren? Planlegger å lage til et selskap, og kunne trengt kaker jeg kan lage i god tid 😉

 3. Hei

  Jeg har forsøkt meg på bare isen fra denne oppskriften (en med jordbær og en med sjokolade).
  Sjokoladeisen ble helt fantastisk! Kremete konsistens og bare; perfekt!
  Dessverre har alt vannet i de miksere bærene gjort at jordbærisen har krystalisert seg! Finnes det noe man kan gjøre for å få et like kremete resultat med bærene tror du?
  Kunne man feks kokt ut vesken i de ferdig miksede bærene eller no?

  • Hei Sara! Ja, jeg har også laget med sjokolade, som ble veldig godt! Jeg frykter at smaken blir kjedelig dersom du koker ut jordbærene, så jeg tror det er en bedre løsning å mose dem ganske mye og dele dem i små, små biter. Da vil de ikke greie å krystalisere seg like mye fordi de blir bedre blandet inn i selve ismassen. Lykke til!

 4. Hei!
  Skal ikke frosne blåbær som kjøpes i butikken varmebehandles? Det er funnet tilfeller av norovirus og hepatitt A i frosne bær fra utlandet, så myndighetene anbefaler å koke disse.
  Jeg ville nok brukt selvplukkede bær!

  • Hei Astrid! Jo, det kan du gjøre! Denne oppskriften er eldre enn den med karamell i, og da jeg skrev denne hadde jeg ikke prøvd det 😉

  • Ja, det kan du. Rør det inn helt på slutten og rør det gjerne såpass lite inn at du får hvite og blå bølger i ismassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon