Folkens! Dette tror jeg kommer til å bli en ny stor kakefavoritt hos mange av dere! Denne blåbæriskaken med nøttebunn er bare så utrolig god! Enkel å lage er den også, og så er det veldig kjekt med kaker som kan lages i god tid før den skal serveres. Det eneste du trenger å huske på er å ta den ut av fryseren minst 30 minutter før servering.

Jeg lager en helt enkel nøttebunn til kaken med eggehviter, sukker og hakkede nøtter. Du kan også bruke mandler eller andre nøtter, om du heller vil det. Og isen, den er verdens enkleste å lage! Basen er en boks med Tørsleffs søte kondenserte melk og fløte. Det er veldig viktig at du bruker SØT kondensert melk! Så bare tiner jeg opp en pose med frosne blåbær – som jeg kjøper ferdig i butikken – og blander inn. Du kan selvfølgelig bruke blåbær rett fra skogen, når de er i sesong. Superduperenkelt med andre ord!

Du kan bytte ut blåbærene med bringebær, jordbær, rips, bakt rabarbra, bjørnebær og så videre. Her er det virkelig bare å bruke av sine favoritter!

Dette ligger an til å bli året sommerkake!

Alle eggeplommene som blir igjen, kan du bruke i denne eplepaien!

Sjekk ut denne filmsnutten, så får du se hvor enkelt du lager kaken!

 

Oppskrift på lettvint iskake med blåbær

Nøttebunn
175 g hasselnøtter
5 eggehviter
125 g sukker

Blåbæris
400 g skogsblåbær, friske eller frosne
1 boks, 397 g, Tørleffs søte kondenserte melk
6 dl kremfløte
1 neve amerikanske blåbær + noen blader sitronmelisse til pynt ved servering

Sett stekeovnen på 200 grader og legg bakepapir i bunnen av en rundform på 22 eller 24 cm i diameter.

Ha hasselnøttene i en food processor og kjør knivene rundt til det blir så hakket som du ønsker. Jeg liker det godt at det er litt grovhakket, men andre ønsker kanskje mer finhakket.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og piske dem. Når de begynner å forme seg til hvite topper, tilsetter du sukkeret i en stråle og pisker det sammen til du får en blank og glatt marengs. Rør inn de hakkede nøttene. Fordel røren i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Stek bunnen i 25 minutter. Ta den ut og la den bli helt avkjølt.

For at ismassen ikke skal flyte over kakeformen, må vi gjøre den litt høyere. Del et bakepapir i to og plasser de to remsene mellom kakebunnen og på innsiden av formen. Løsne litt på formen for å få det på plass, før du strammer formen til igjen.

Bruker du frosne blåbær, lar du dem tine først. Rør dem så sammen slik at en god del av bærene blir knust.

Ha den kondenserte melken i en miksebolle sammen med kremfløten og pisk det til en tykk og luftig krem. Bland ca. 1/4 av kremen inn sammen med blåbærene. Hell så den hvite kremen oppå den avkjølte nøttebunnen. Fordel blåbærkremen oppå. Jeg bruker å legge den i små hauger – se filmen litt lenger opp – slik at noe av kremen fremdeles er helt hvit. Bruk så en skje for å blande de to kremene lett.

Dryss noen amerikanske blåbær over før du setter kaken i fryseren. La den stå der i minst 4 timer, gjerne over natten.

Ta ut kaken minst 30 minutter før servering. Legg den over på et kakefat. Dryss over litt ekstra med blåbær og gjerne noen sitronmelisseblader før du serverer kaken.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei. Takker for mange nydelige oppskrifter. Tenker å kaste meg rundt og lage denne iskaken. Er det samme hvilken type kondensert melk man bruker.. hva med Vikingmelk?

    • Hei Tove! Beklager, her kommer svaret litt sent, så iskaken er kanskje både laget og spist opp. Du må bruke en SØT kondensert melk, så Vikingmelk fungerer ikke her. 🙂

    • Ja, her er det litt skrivefeil, Målfrid! Jeg bruker hasselnøtter i kaken, men du kan gjerne bruke mandler eller andre nøtter istedenfor også. Det går akkurat like bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *