Kjapp sjokoladeis med nøtter – uten ismaskin

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjapp sjokoladeis med nøtter – uten ismaskin

Det som er så utrolig kjekt når du har en god grunnoppskrift, er at den kan varieres både framover, bakover og sidelengs. Nå tar jeg ikke så veldig mange steg sidelengs fra grunnoppskriften når jeg lager denne sjokoladeisen med nøtter, men definitivt langt nok til at det blir en helt annen is enn denne kjempegode vaniljeisen.

Jeg bruker pekannøtter og pistasjnøtter i denne sjokoladeversjonen. Nå har jeg, til min store forbauselse, plutselig begynt å få problemer med å finne pekannøtter i butikken. Pekannøtter er jo virkelig én av de aller beste nøttene som finnes! Fryktelig dyre her i Norge, men verdt i pruke litt penger på innimellon, spør du meg.

Om du nå ikke får tak i pekannøtter, kan du veldig gjerne bytte dem ut med valnøtter. Det går særdeles bra.

Du trenger ingen iskremmaskin for å lage denne isen, men du trenger søt, kondensert melk som du kjøper på hermetikkboks. Det er ikke Vikingmelk. Denne er mye tykkere, nærmest som en bløt karamell, og, altså, søtet. Du får kjøpt det i velassorterte dagligvarebutikker og innvandrerbutikker.

hjemmelaget sjokoladeis med nøtter

Sjokoladeis med nøtter
nok til en brødform på 1 ½ liter

1 boks, 397 gram, søt kondensert melk
6 dl kremfløte
½ vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
20 g kakaopulver
70 g pekannøtter
70 g pistasjnøtter

Ha den kondenserte melken og fløten i en miksebolle. Bruker du vaniljestang, deler du den først i to, midt på, før du deler den ene halvdelen i to på langs. Skrap ut frøene og ha dem i bollen sammen med kakaopulveret. Resten av stangen pakker du godt inn i plastfolie. Det er lurt å bruke den snart, ellers vil den blir hard. Jeg bruker å sikte kakaopulveret i, for det blir så lett klumpete.

Pisk til du får en luftig krem. Hakk opp nøttene. Gjem litt til å drysse på toppen og rør resten av dem inn i kremen. Hell det over i brødformen. Dryss over resten av nøttene. Dersom du ikke vil servere isen rett fra brødformen, er det lurt å kle den med plastfolie før du heller i kremen.

Sett formen i fryseboksen i 4-5 timer.

Ta isen ut av fryseren minst 30 minutter før servering.

hjemmelaget sjokoladeis

sjokoladeis med nøtter

sjokoladeis med pistasjnøtter

Kos deg!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon