Fransk løksuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fransk løksuppe

Her høljer regnet ned for n’te dag på rad. Da tenker jeg at dette er den aldeles perfekte middagen å spise: Glohet fransk løksuppe med ostegratinert brød på toppen! Her er det bare å slurpe i vei!

Jeg er veldig glad i å bruke løk i mat. Når du tar deg tid til å varmebehandle løk, enten gjennom gratinering eller steking, får du en utrolig mild, rund og god smak. I fransk løksuppe får all den gode løksmaken virkelig komme til sin rett.

Hvis du fører noen form for regnskap over hvor mye god mat du får for pengene, skal det mye til å slå en løksuppe. Vanlig gul løk er billig hele året, og en løksuppe består stort sett bare av nettopp det. Brødet du har i, skal gjerne være daggammelt og litt småtørt, og har du osterester, er de eminente å gratinere med på toppen.

Fransk løksuppe

Dette trenger du for å lage fransk løksuppe til 4 personer
120 g bacon
1 ss olivenolje
1 ss smør
10 middels store løk
2 fedd hvitløk
½ ts sukker
1 l kjøttkraft eller god buljong
1 ss hvetemel
3 ss vann
3 laurbærblad
salt
pepper
4 bagettskiver
50 g kraftig hvitost

Fransk løksuppe

Del baconet i småbiter og ha det i en kasserolle sammen med olje og smør. Stek det på litt over medium varme til baconet har blitt gyllenbrunt. I mellomtiden skjærer du løken i tynne skiver og finhakker hvitløkfeddene. Ha det i kasserollen og la det surre på svak varme i 10 minutter til alt er blankt, men ikke har tatt farge. Ha i sukkeret og la det surre videre i 1 minutt.

Har du kraft i fryseren, må du gjerne bruke det. Hvis ikke, kan du bruke buljong eller fond og vann. Hell det over løken og kok opp. Rør ut melet i vannet til det blir klumpfritt og tilsett. Ha i laurbærbladene. Kok opp og la suppa koke under lokk i 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Husk at dersom du bruker buljong, er den ofte ganske salt i seg selv.

Sett på grillelementet på stekeovnen. Fordel suppa i 4 skåler og legg en bagettskive i hver skål. Riv osten og fordel over bagetten. Gratiner suppen i ovnen til osten har smeltet.

Fransk løksuppe

Husk å legge beskyttere på bordet når du serverer suppa, for skålene er skikkelig varme.

Fransk løksuppe

God middag!

4 kommentarer til “Fransk løksuppe”

  1. Et lurt triks her som gjør at du får en mye hyggeligere opplevelse, da suppen skal spises er å skjære opp loffskiven eller brødskiven i terninger og så legge den forsiktig oppi, dandere med ost og sette i ovnen for gratinering. Da slipper du å kjempe med en hel brødskive, som i værste fall kan sprette ut av suppebollen med masse søl og heller nyte ferdigoppskårede biter som gjør det hele 100 ganger enklere. Løksuppe er forøvrig utrolig godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon