Kylling korma

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kylling korma

Tenke seg til at jeg ikke har hatt en oppskrift på kylling korma her på bloggen før nå! Det som er så godt! Og enkelt å lage!

Dette er perfekt mat å lage både når du skal ha mat til en liten familie og når du skal lage mat til mange! Det er bare å finne frem en større gryte!

Jeg liker best å bruke utbeinet kyllinglår når jeg lager kylling korma, og nå er det fullt mulig å få kjøpt det ferdig utbeinet i vanlig butikk også. Om du heller vil, kan du også bruke vanlig kyllingfilet.

La kjøttet ligge i yoghurtmarinaden et sted mellom 30 minutter og over natten før du har det i gryten.

Kylling korma

4 personer

600 g utbeinet kyllinglår
3 dl gresk yoghurt
1 ts sukker
1 ts gurkemeie
2 ts malt koriander
¼ ts chiliflakes eller chilipulver
4 kryddernellik
1 laurbærblad
1 kanelstang – knekt
8 kardemommekapsler – knekt opp
2 løk
4 fedd hvitløk
2 ss solsikkeolje
2-3 cm av en fersk ingefærrot
2-3 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss hvetemel
1 ½ dl vann

3 dl basmatiris
4 ½ vann
½ ts salt

serveres med koriander og naan

Du finner oppskrift på naan her!

Del kyllingbitene i terninger på ca. 4 x 4 cm og ha dem i en ikke metallisk bolle. Ha i yoghurt, sukker, gurkemeie, koriander, chili, kryddernellik og laurbærblad. Knekk kanelstangen i noen biter og knus kardemommekapslene og ha i frøene. Om du ikke har kardemommekapsler, tilsetter du 1 ts malt kardemomme. Rør alt sammen og la kjøttet marineres. Skal det marineres bare kort tid, lar du det stå på kjøkkenbenken, men setter bollen i kjøleskapet dersom du har tid til å marinere kjøttet i mer enn 1 time.

Hakk opp løk og hvitløk og surr i oljen. Skrell ingefæren og riv den på den fine siden på rivjernet. Det skal bli ca 2 ts ferdig revet ingefær. Ha det i sammen med løken og la det surre litt til.

Ha i kyllingen og marinaden, saltet og pepperen, og kok opp. Legg over et lokk og la det småkoke i 25-30 minutter.

Bland sammen vannet og hvetemelet og rist det så alle klumper forsvinner. Kok opp igjen og la det småkoke i 2-3 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Vask risen to-tre ganger i kaldt vann mens de 4 ½ desiliterne du skal bruke til å koke risen i, kokes opp i en kjele. Tilsett saltet og risen og la den småkoke i 10 minutter under lokk. Skru av varmen, men la lokket fremdeles ligge på. La risen stå i 10 minutter til. Da er den ferdig.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon