Ovnsbakt kylling med mangochutney og raita

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 4

Ovnsbakt kylling med mangochutney og raita

Jeg har et særdeles barnslig elskforhold til mat du blir skikkelig klinete på fingrene av å spise! Og det blir du garantert når du spiser denne mangokyllingen! Du kan, selvfølgelig, holde fingrene langt unna og la kniv og gaffel gjøre all jobben, men her sier jeg «ja takk, begge deler!»

Her har jeg brukt beinfrie kyllinglårfileter, men du kan veldig gjerne også bruke kyllinglår med beinene fremdeles i. Da får du en desto større grunn til å la fingrene bli klissete også.

I tillegg til å gi en herlig søt smak til kjøttet, er mangochutneyen krydret med varme, gode krydder som passer fint til kyllingkjøttet.

God middag!

Ingredienser

Kyllingformen
600 g kyllinglårfilet
2 fedd hvitløk
1 lime
150 g mangochutney
1 ts spisskummen
0.5 ts paprikapulver
0.5 ts malte korianderfrø
0.5 ts gurkemeie
1 ts flaksalt
0.5 ts nykvernet pepper
8 grønn(e) chili
5 ss olivenolje

Raita
0.5 agurk
3 dl yoghurt naturell
1 fedd hvitløk
1 ts flaksalt
0.5 ts spisskummen
1 lime

Til servering
3 dl ris
srirachamajones

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Kok byggris eller vanlig ris i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Riv agurken til raitaen på et rivjern. Dryss over saltet og la den ligge i 15 minutter sånn at vannet trekker ut. Riv hvitløken på den fine siden av rivjernet og bland sammen med yoghurten og resten av krydderet, limeskallet og -saften. Klem ut så mye vann som mulig av agurken før du rører den inn i yoghurten.

Del kyllinglårfiletene i to og ha dem i en ildfast form. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av et rivjern og bruk det samme rivjernet til å rive det grønne av skallet på limen. Bland dette sammen med mangochutneyen, krydderiene og limesaften før du heller det over kyllingen og blander det sammen. Fordel kyllingbitene utover i formen.

Stekes i 22-25 minutter. Følg med så det ikke blir brent. Mangochutneyen er veldig søt, så det kan fort gå fra gyllenbrunt til svart.

Del chiliene i to og skrap ut frøene. Like før retten er ferdig har du dem i en stekepanne sammen med olivenoljen og steker dem på ganske høy varme til de begynner å bli skrukkete og endrer farge. Legg dem over på kjøkkenpapir sånn at de får rent av. Dryss over litt flaksalt.

Når du behandler chilien på denne måten, mister den mye av styrken, sånn at den blir helt knall å knase i seg.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon