Kremet kylling med kokosmelk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Kremet kylling med kokosmelk

Noe av det beste som finnes er kremede kyllingmiddager! Med saftig kylling og en skikkelig smakfull saus. I tillegg til å være knallgodt, er det også ganske så kjapt og enkelt å lage. Og, det er enkelt å lage store porsjoner av det. Perfekt å lage når huset fylles av mange, med andre ord.

TANTE TORHILDS KYLLINGFORM har i mange år vært en stor favoritt hos mange av dere, og her kommer en variant av den hvor jeg bruker kokosmelk istedenfor fløte. Og så bruker jeg mer av både chilipasten sambal oelek og av mangochutneyen, noe som gjør at den biter litt fra seg i smaken. Om du vil ha den litt mildere, kan du selvfølgelig bruke litt mindre chilipaste.

Jeg bruker kyllinglårfileter her, som jeg synes gir mer smak til den ferdige retten, enn om man bruker brystfileter. Men du må gjerne bruke brystfileter dersom det er hva du har tilgjengelig. Da kan du redusere steketiden i stekeovnen med noen minutter.

Kokosmelk er kjekt å bruke, både når du ønsker et melkefritt alternativ og når du har lyst på en lite vri på smaken i forhold til vanlig fløte. Jeg bruker helfet kokosmelk i denne retten.

LES MER! SÅNN LAGER DU KREMET KYLLING MED TOMAT OG SPINAT!

Ønsker deg en strålende fin middag!

Ingredienser

Den kremede kyllingen
1 rødløk
3 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
0.5 rød paprika
0.5 gul paprika
4 dl kokosmelk
3 ts sambal oelek
3 ss mangochutney
1 ts fru timians gullkrydder
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
700 g kyllinglårfilet
100 g revet ost

Tilbehøret
300 g brokkolini
2 ss olivenolje
200 g cherrytomater
0.5 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
koriander til servering
spirer til servering

fullkornsris til servering

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Start med risen og kok den etter anvisning på pakken. Jeg liker godt å servere fullkornsris til, men du kan selvfølgelig koke vanlig hvit ris også.

Kremet kylling

Finhakk rødløken og hvitløkfeddene og ha i en stekepanne sammen med halvparten av olivenoljen. La det surre på medium varme i noen minutter.

I mellomtiden skjærer du paprikaene i strimer. Ha dem i stekepannen etterhver som du skjærer ferdig, og la de steke med i noen minutter til de er myke og blanke.

Ha i kokosmelken, sambal oelek, mangochutneyen og halvparten av krydderet. Kok opp og la det koke i småkoke i 2-3 minutter. Hell det så over i en ildfast form.

Tørk av stekepannen. Ha i resten av olivenoljen i pannen. Dersom kyllingbitene er store, deler du dem i litt mindre biter før du fordeler resten av kryderet rundt dem og legger dem i pannen. Stek kyllingbitene, med skinnsiden ned, på forholdsvis høy varme, til de får en gyllenbrun farge. Vend filetene og stek dem i 1-2 minutter.

Legg dem så over i den ildfaste formen. Dryss over osten. Jeg fordeler den over sausen, og ikke kyllingbitene.

Sett formen i stekeovnen og stek i 10 minutter.

Klikk deg inn her om du vil lese mer om Fru Timians GULLKRYDDER

Tilbehøret

Du må veldig gjerne bruke vanlig brokkoli, som du skjærer i lange biter, istedenfor brokkolinien som jeg bruker.

Kok opp vann i en kjele og kok brokkolinien i 3 minutter. Den skal fremdeles ha god tyggemotstand.

Ha olivenoljen i en stekepanne sammen med cherrytomatene, salt og pepper og la det steke på medium varme i 4-5 minutter. Ha i brokkolinibitene og bland det sammen.

Her bruker jeg reddikspirer som jeg drysser over sammen med koriander ved servering.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon