Saftig, panert kylling til middag

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftig, panert kylling til middag

For å gi ekstra smak til helt vanlig kylling, panerer jeg dem i brødsmuler og parmesan, og det blir skikkelig saftig og godt! Oppskriften er sterkt inspirert av en oppskrift jeg har lest i én av Nigella Lawsons kokebøker.

Saftig, panert kylling til middag

Dette trenger du til 4 personer
4 kyllingfileter
3/4 dl yoghurt naturell
1/2 dl h-melk
1/2 ts paprikapulver (jeg bruker spansk, røkt paprikapulver som smaker mer enn det vanlige du kjøper i dagligvarebutikken)
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts gurkemeie
smør og olje til steking

2 skiver brød (her bruker jeg vanlig halvgrovt kjøpt brød)
1 neve revet parmesan
1 ts Maldonsalt

12 små poteter eller noen færre hvis du bruker større
1 ts salt
10-12 hvitløkfedd
12 små cherrytomater
1-2 ss olivenolje

Saftig, panert kylling til middag

Legg kyllingfiletene i en brødpose. Lukk den før du bruker kjevlet til å benge løs slik at de blir flate. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden før du heller den oppi posen. Lukk den igjen og gni nok til at alt kjøttet blir dekt av marinaden. La den ligge slik på benken i 30 minutter. Skal den marineres lenger, legger du kjøttet i kjøleskapet.

I mellomtiden setter du stekeovnen på 225 grader varmluft. Vask potetene godt. Kok opp godt saltet vann i en kasserolle og kok potetene i 8 minutter. Bruker du større poteter, deler du dem i to eller fire før du koker dem. Hell av vannet og rist på kasserollen en gang eller to slik at skallet blir litt ødelagt. Det gjør det ekstra sprøtt etterpå. Ha dem over i en ildfast form sammen med hvitløkfeddene – hele med skall – salt, tomater og olivenolje. Rør rundt i det en gang eller to før du setter formen i stekeovnen og steker i 15-18 minutter.

Ha brødskivene i en food processor og kjør knivene til det har blitt helt smulete. Riv parmesanen på den fine siden av rivjernet. Jeg har et rivjern av typen Microplane som er eminent til dette bruk. (Sett det på ønskelista di til neste bursdag.)

Bland sammen brødsmulene, parmesanen og Maldonsaltet. Ta kyllingen ut av marinaden og legg den over på kjøkkenpapir for å tørke av mesteparten av marinaden. Du trenger ikke å tørke skikkelig, bare klappe papiret over en gang. Vend kyllingfiletene i brødsmuleblandingen. Smelt sammen smør og olje i en stekepanne og brun filetene i 4-5 minutter på hver side. Ta potetene ut av stekeovnen når de er ferdige!

Da er du klar for å spise sprø panerte kyllingfileter med ovnsbakte poteter!

 

3 kommentarer til “Saftig, panert kylling til middag”

 1. Hei!
  Jeg følger bloggen din! Takk for mange gode tips! Tenkte å prøve denne. Bruker du virkelug skallet på hvitløken??

  Ha en fin dag
  Mvh. Gunnlaug

  • Hei Gunnlaug! Takk for hyggelige ord.
   Jeg bare lar skallet være på når jeg steker, men jeg spiser det ikke etterpå 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon