Helstekt kylling med massevis av hvitløk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Helstekt kylling med massevis av hvitløk

Jeg har en stor forkjærlighet til mat som nærmest lager seg selv. Litt prepping, kutting og ordning i starten, inn i ovnen og en time senere står det fiks ferdig middag på bordet. Denne middagen er ujålete, fin å se på og hele familien kaster seg over den når den kommer på bordet.

Helstekt kylling med massevis av hvitløk

Dette trenger du for å lage helstekt kylling med massevis av hvitløk til 4 personer
1 gren rosmarin
2 fedd hvitløk
100 g mykt smør
1/2 ts salt
nykvernet pepper
1 stor rå kylling på 1,3-1,4 kg

Tilbehøret
6 hele hvitløker u/fedd eller 2 hele vanlige hvitløk
200 g småløk eller sjalottløk
1 rød paprika
1 søtpotet, 150-200 g
150 g gulrot
500 g potet
3-4 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
3 grener rosmarin

Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en langpanne.

Helstekt kylling med massevis av hvitløk Helstekt kylling med massevis av hvitløk

Finhakk rosmarinen og hvitløkfeddene og bland det sammen med smør, salt og pepper. Stikk fingeren inn og lag to lommer mellom kyllingbrystet og skinnet, én for hvert bryst. Gå inn fra hodeenden av kyllingen. Fordel ca. halvparten av smøret i disse to lommene. Resten av smøret fordeler du utenpå skinnet til kyllingen. Legg kyllingen i langpanna.

Noen ganger selger de kinesiske hvitløk i butikken. Det er én løk uten fedd. Har du det, legger du hele løken i langpanna uten å ta av skallet. Det blir veldig gode når de bakes på denne måten. Vanlige hvitløk med fedd klyver du eventuelt i to vannrett slik av alle feddene blir delt. Skrell småløkene. Paprikaen deler du i mindre biter. Søtpotet, gulrot og potet skreller du og deler i mindre biter. Du kan også bruke små snacksgulrøtter. De lar du bare være hele.

Fordel alt rundt kyllingen i langpanna. Hell over olivenoljen, dryss over salt og pepper og legg i rosmaringrenene. Bruk fingrene til å blande alt slik at oljen og krydderet fordeler seg rundt. Sett langpanna midt i stekeovnen. Stekes i 1 time og 15 minutter. For å sjekke at kyllingen er gjennomstekt, stikker du en spiss kniv inn akkurat i beinfestet til låret. Er saften som kommer ut klar, er kyllingen ferdig. La kyllingen hvile i 5-10 minutter før servering.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon