Du vet at en rett er poppis når den til stadighet dukker opp når storfamilien er samlet. Jeg tror mamma har servert denne retten nesten hver eneste gang enten vi har vært på besøk hos henne eller hun hos oss, de siste 6-7 årene. Og oppskriften har hun fått fra sin lillesøster, Torhild.

Dette er skikkelig enkel mat å lage og den slår virkelig bestandig an hos både små og store. Og når du serverer den som jeg gjør her, ser den jo så utrolig lekker ut også. Er du ikke enig? Den er dessuten veldig kjekk å lage når du skal kokkelere for mange på én gang! Da er det bare å finne en større ildfast form og sette igang!

Jeg har tatt meg noen bittesmå friheter i forhold til oppskriften jeg har arvet fra mamma. Jeg bruker både hvitløk og purre i tillegg til den originale rødløken, og jeg øker mengden av sambal oelek (som er en chilipaste) fra mammas 1/8 teskje til 1 hel teskje. Du får smake deg fram til ditt valg.

Jeg håper Tante Torhilds kyllingform gjør like stor suksess hjemme hos deg som den gjør hos oss!

Tante Torhilds kyllingform

Oppskrift på Tante Torhilds kyllingform
4 personer

1 rødløk
1 fedd hvitløk
½ purre
1 grønn paprika
1 + 1 ss raps- eller olivenolje
3 dl kremfløte
½-1 ts sambal oelek
2 toppede ss mango chutney
salt
nykvernet pepper
600 g kylling
150 g revet ost

150 g sukkererter
16 cherrytomater
15 g smør
bittelitt salt og nykvernet pepper
kokt ris – her på bildet bruker jeg fullkornsris

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Start med risen. Den tar lengst tid. Kok den etter anvisning på pakken.

Rens og del rødløken i to før du skjærer den i tynne skiver. Finhakk hvitløken og skjær purren i tynne ringer. Fjern kjernehuset på paprikaen og del den i terninger på ca. ½ x ½ cm. Ha alt dette i en stekepanne sammen med oljen. Stek det på litt under medium varme i noen minutter til løken blir myk. Tilsett fløte, sambal oelek, mango chutney, litt salt og pepper. Kok opp og la det putre i 2 minutter. Hell det over i en ildfast form.

Vask kjapt av stekepannen. Del kyllingfiletene i litt mindre biter. Her bruker jeg store kyllingfileter med skinn, det synes jeg gir best smak. Dryss over litt salt og pepper. Ha 1 ss olje i stekepannen og stek filetene, med skinnsiden ned, på sterk varme til du får en gyllenbrun og sprø skorpe. Vend filetene og stek dem i 1 minutt på den andre siden. Legg dem så over i den ildfaste formen. Fordel osten mest rundt filetene, men også litt over kyllingkjøttet. Sett formen i stekeovnen og stek i 7-8 minutter.

Del sukkerertene i to før du smelter smøret i en stekepanne og har i både cherrytomatene og sukkerertene. Dryss over bittelitt salt og pepper og la det steke på litt over medium varme i 4-5 minutter.

Når sukkerertene og tomatene er klare, er forhåpentligvis også kyllingretten det, så da er det bare å rope inn til middag!

Tante Torhilds kyllingform Tante Torhilds kyllingform Tante Torhilds kyllingform

God middag!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. Kjempegodt med karri også i denne. Jeg lager den likt, men med 1 dl mangochutney og 1 ts karri. Og uten ost da, det må jeg prøve neste gang 🙂

  • Sambal oelek er en chilisaus. De bruker å ha det i helt vanlige dagligvarebutikker. Spør betjeningen. Finner du det ikke, kan du bruke litt vanlig chili istedenfor. 🙂

 2. Hei fru timian
  Har prøvd din ukemeny for første gang, uke 36. Har 3 barn, gutter på 3 og 6 år og har aldri sett de spise så mye mat som denne uken. De likte maten hver dag og vi har stått igjen med rester kun en dag. Smakfulle retter. Noen tok litt lang tid å lage i en hektisk hverdag, men det er det verdt når en bruker ferskere råvarer. Idag skal vi handle inn til en ny uke med forhåpentligvis gode retter!

 3. Kan formen gjøres klar dagen i forveien, for så å gjøre siste steget ( kjøre den i ovnen) rett før servering?

  • Ja, det går fint. Tar du formen rett ut av kjøleskapet og setter i stekeovnen, må du beregnet litt lengre steketid.

 4. Godt med miks av fløte og kokosmelk også. Evt. bare kokosmelk som alternativ til melkeallergi. Takk for super oppskrift!:)

  • Jeg tror det skal gå ganske bra å bruke en annen type chutney, Åse. Du kan kutte den ut også, men den er med på å gi et ekstra sting på den ferdige smaken 🙂

 5. Ser utrolig digg ut så denne testet vi ut her om dagen. Utrolig godt! Denne skal vi lage flere ganger..

 6. Hei! Prøvde denne oppskriften men syns kyllingkjøttet var litt rosa inni etter 8 minutter. Kan det stemme den bare skal stå i 8 minutter?

  • Steketiden vil være avhengig av hvor store kyllingefiletene er, og hva du steker dem i. Så hvis de er rosa inni når du tar dem ut etter 8 minutter, legger du dem tilbake og steker noen minutter til. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *