Vårlig kylling med nypoteter, asparges og sukkererter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Vårlig kylling med nypoteter, asparges og sukkererter

Jeg elsker det faktum at det er vår i lufta! Endelig er lyset skikkelig tilbake! Det er (nesten) lyst når vekkerklokka ringer på morgenen og ungene kan leke ute i lyset ganske så lenge på kveldene. Det er deilig! Da jeg rakte ute i hagen i dag, så jeg dessuten at krokousen eller snøklokkene, jeg vet ikke helt, har begynt å spire. Jeg har igrunn vært veldig moden for vår ganske lenge nå, så dette må feires!

Her kommer derfor en oppskrit på en deilig vårkyllingrett full av sukkererter, brokkoli, asparges og vårløk. Jeg vet at det er alt for tidlig for den norske aspargesen og sukkerertene ennå, men jeg kan ikke dy meg og kjøper importerte. Jeg vil smake våren!

I sommer skal jeg dessuten dyrke mine egne sukkererter! Det er et barndomsminne som sitter skikkelig på netthinnen, det. Robbing av sukkererterranken hjemme! Ikke for at vi noen gang ble tatt for robbingen. Jeg tror de hjemme var glade for hver eneste lysegrønne belg vi knasket i oss.

Foreløpig har mine barn kun blitt eksponert for butikkversjonen, og de har ikke blitt overbevist om at dette faktisk er knask på høyt nivå. Men jeg vet jo det at de får et helt annet forhold til ertene hvis de er med på å spa, så og vanne selv. Såerter er innkjøpt, og det er ikke alt for lenge til vi kan finne fram spaden og sette i gang.

Vårlig kylling med nypoteter, asparges og sukkererter

Oppskrift på kyllinggryte til 4 personer
4 kyllingbrystfileter
2 ss olivenolje
1 løk
3 fedd hvitløk
ca. 650 g nypotet
ca. 4 1/2 dl kyllingbuljong
pepper
1 bunt brokkoli
1 bunt asparges
75 g sukkererter
2 vårløk
salt

Skjær av eventuelle fettflekker på kyllingfiletene og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm olivenoljen i en gryte eller stor stekepanne med litt høye kanter og lokk og ha i filetene. Brun dem 3 minutter på hver side. I mellomtiden skreller du løken og hvitløken og finhakker dem. Når kyllingfiletene har fått en gyllen farge, skrur du ned varmen til litt under medium styrke og har i løken og hvitløken. La den surre sammen med kyllingen i 4-5 minutter, til løken har blitt blank. Den skal ikke ta farge.

Vask og skrubb nypotetene. Er potetene store, deler du dem i mindre biter før du har dem i gryta sammen med buljongen og godt med nykvernet pepper. La det koke opp før du legger på lokket og skrur ned varmen til det akkurat koker. La det småkoke som dette i til potetene er nesten ferdigkokte.

Del opp brokkolien i små biter. For at den skal bli finest mulig, bruker jeg å dele den i stilken med en kniv og så rive selve blomsten fra hverandre. Da ryr den ikke så fort i stykker heller.

Vårlig kylling med nypoteter, asparges og sukkererter

Skjær vekk de tørre endene på aspargesen. Er den lang, deler du den i to litt på skrått. Fjern eventuelt stilkfestet på sukkerertene og skjær vårløken i skiver.

Ha brokkoli og asparges i kasserollen og kok videre i 2 minutter. Så har du i sukkerertene og vårløken og koker ett siste minutt. Smak til med salt og pepper før du serverer.

Vårlig kylling med nypoteter, asparges og sukkererter

 

Vårlig kylling med nypoteter, asparges og sukkererter Vårlig kylling med nypoteter, asparges og sukkererter Vårlig kylling med nypoteter, asparges og sukkererter

God middag!

 

 

 

2 kommentarer til “Vårlig kylling med nypoteter, asparges og sukkererter”

  1. Hei! Dette ser deilig ut! Lurer bare på: skal alt i en gryte, eller er kylling og løk i en gryte og poteter og grønnsaker i en annen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon