Kylling i panne med tomater og estragon

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 6

Kylling i panne med tomater og estragon

Langpannemat er etter min smak helt topp å servere i nærmest hvilken som helst anledning – fra enkel hverdagsmat en tirsdag i januar til festmat en lørdag i juli. Det geniale med langpanneretter er at de nærmest lager seg selv.

Her har jeg laget en festform som jeg har laget mange ganger når det skal serveres masse mat til mange mennesker og når vi bare skal kose oss hjemme selv.

I oppskriften bruker jeg en hel stor kylling, som jeg deler opp i serveringsstykker, men du kan også bruke ferdig oppdelte stykker hvis det passer deg best. Og så bruker jeg en god klunk med hvitvin som er med på å gi en kjempegod smak til det ferdige kjøttet.

Denne kyllingen smaker kjempegodt både helt varm og nesten helt avkjølt.

Ingredienser

Kyllingform med tomater og estragon
1 stor kylling, ca. 2 kg
1 ts salt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
2 dl hvitvin
0.5 sitron
300 g cherrytomater
5 greiner estragon

Slik gjør du

Både en salat og råstekte poteter er godt til.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Start med å dele kyllingen i serveringsstykker. Da kutter du først av det ene beinet helt inntil kroppen. Når du finner akkurat knokkelfestet, er det en enkel sak å kjøre kniven gjennom. Så deler du beinet i to i leddet mellom låret og leggen. Gjenta på det andre beinet.

Skjær et snitt langsmed den ene siden av brystbeinet og skjær løs brystfileten. Del den så i to på tvers. Gjenta på den andre siden. Nå sitter du igjen med 8 fine serveringsstykker.

Kyllingskrotten kan du pakke inn i plastfolie og putte i fryseren, så har du et godt utgangspunkt for å koke kyllingkraft en dag sola ikke skinner.

Gni inn kyllingbitene med salt, pepper og olivenolje før du legger dem over i en ildfast form. Så langt kan alt gjøres ferdig dagen før festen. Dekk i så fall formen med plastfolie før du setter den i kjøleskapet – og ta den ut igjen tidsnok til at kyllingen blir romtemperert før du fortsetter.

Slå hvitvinen og saften fra sitronen over kyllingbitene og legg i cherrytomatene og estragongreinene.

Stek kyllingen i ca. 50 minutter til bitene er gyllenbrune og gjennomstekte.

Oppskriften er fra boken min «Fru Timians beste sommermat» og bildene er tatt av Studio Dreyer Hensley

2 kommentarer til “Kylling i panne med tomater og estragon”

  1. Takk for god oppskrift. Lagde denne i går og det både så godt ut, og smakte godt. Fikk ikke tak i estragon så jeg brukte timian og plusset på noen hvitløkskløfter. Denne skal jeg lage flere ganger 🙂 Har til og med fryst ned kyllingskrotten og skal koke suppe på den senere 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon