Kjøttboller og råstekte poteter med Fru Timians Spanske fest

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjøttboller og råstekte poteter med Fru Timians Spanske fest

En av de tingene jeg ALDRI blir lei av, er kjøttboller! De er så utrolig allsidige for de passer jo perfekt til både den kjappe hverdagsmiddagen og når det skal være tapasfest. Og du krydrer og smaksetter dem lett ut fra hva de skal serveres sammen med.

I disse kjøttbollene bruker jeg en blanding av vanlig kjøttdeig og svinekjøttdeig, som både gir en god smak og som er med på å gi en god saftighet til de ferdige kjøttbollene.

Apropos saftighet; ikke stek kjøttbollene mer enn hva som trengs. Du kan skjære et snitt i en av kjøttbollene for å sjekke om de er gjennomstekte.

Det spanske festkrydderet mitt, passer helt perfekt å bruke i både kjøttbollene og til de råstekte potetene. Snaddermat!

 

Kjøttboller med tomatsaus og råstekte poteter

til 4 personer (16 kjøttboller)

Kjøttbollene
20 g parmesan
1 fedd hvitløk
300 g kjøttdeig
200 g svinekjøttdeig
1 egg
4 ts Fru Timians Spansk fest – tapaskrydder

Råstekte poteter – Patatas Bravas
800 g poteter
3 ss olivenolje
3 ts Fru Timians Spansk fest – tapaskrydder

Tomatsaus
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ts Fru Timians Spansk fest – tapaskrydder
1 ts Fru Timians pepperblanding
1 boks, 4 dl, hakket hermetisk tomat

Riv parmesanen og hvitløkfeddet og bland det sammen med resten av ingrediensene til kjøttbollene (unntatt olivenoljen). Du kan godt kvernet noe av krydderet og skru av korken og drysse noe av krydderet i, sånn at det blir en god blanding.

Form deigen til runde boller. Varm oljen i en stekepanne og stek dem på sterk varme til de blir gyllenbrune rundt det hele. Skru ned varmen og stek videre til de er gjennomstekte.

Skru stekeovnen på 225 grader varmluft. Del potetene i  2 eller 3 deler og ha dem over i en langpanne. Ha over olivenoljen og krydderet og bland det sammen. På samme måte som du gjorde med kjøttbollene, kan du kverne litt av krydderet og drysse litt av det sånn at det blir en god blanding.

Stek potetene i 18-20 minutter til de er gyllenbrune på utsiden og er myke inni.

Finhakk sjalottløken og hvitløkfeddet til tomatsausen og ha det i en kjele sammen med olivenoljen og krydderet. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter til løken blir myk og blank. Ha i de hermetiske tomatene og kok opp. La det småkoke i 15 minutter. Smak til med krydderet.

Kos deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon