Mange av oss har vi vært der! Ungene vil ha minst mulig smak på middagen sin, mens du kjenner trangen etter litt mere fres i smaken! Trøsten er, både at de etter all sannsynlighet vokser det av seg, og, at det finnes enkle og lure triks for å pimpe opp sin egen mat!

Etter dager med julemat innbiller jeg meg at noen av dere er klare for en tradisjonell langpannepizza i løpet av julen også. Og da lurer jeg på følgende:

Hvordan pimper du opp familiepizzaen?

Her kommer nemlig en KONKURRANSE!

Skriv dine pimpe-tips i kommentarfeltet under, eller på Facebookinnlegget, og vær med i trekningen av en pose full av herlige smaker! Her er det flere glass med ulike oliven, soltørkede tomater, søt chilisaus, sterk chilisaus, chiliketsjup, olivenolje, aïoli, gauchasaus, soyasaus og litt annet snadder! Pluss en pizzakniv!

Vinneren trekkes ut tirsdag 2. januar!

Denne familiepizzaen pimper jeg opp med Tabasco! Etter at jeg har fordelt utover fyllet, legger jeg på både purre og paprika på min del, og så tar jeg Tabascoflasken og drypper over hele min side! Da blir alle fornøyde!

Oppskrift på langpannepizza med kjøttdeig og skinke – og Tabasco på halve 😉

Deigen
450 g hvetemel
1 ts salt
1/2 pk gjær, fersk eller tørr
3 dl vann

Fyllet
200 g kjøttdeig
1 ss olivenolje
4 ss tomatpuré
3 ss vann
1 ts tørket oregano
½ ts salt
nykvernet pepper
100 g skinke
½ rød paprika
¼ purre
200 g hvitost
Tabasco
ruccola til servering

Ha hvetemelet, saltet og eventuelt tørrgjær i en miksebolle. Bruker du fersk gjær smuldrer du den rett i bollen. Ha i vannet og elt deigen sammen på laveste hastighet i 12-13 minutter. Dekk bollen med et lokk eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 45 minutter.

I mellomtiden kan du sette stekeovnen på 250 grader over- og undervarme eller på pizza- og paifunksjon dersom stekeovnen din har det.

Så kan du lage fyllet.

Brun kjøttdeigen på sterk varme i en stekepanne sammen med olivenoljen. Ha i tomatpuré, vann, oregano, salt og pepper og la det småputre i 2-3 minutter. Sett det til side.

Del opp skinken dersom den ikke allerede er oppdelt, og del paprikaen i strimler og purren i ringer. Riv osten.

Dryss et lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kjevle den ut til den er like stor som langpannen din og legg i bunnen. Gjerne på et bakepapir.

Fordel kjøttsausen utover pizzabunnen. Så finner du frem Tabascoflasken, setter den på hodet og drypper over den delen av pizzaen som du – og de som ønsker litt ekstra punsj i smaken – skal spise. Fordel over osten før du tar og fordeler resten av toppingen. Så er det jo lurt da at det er noen synlige beviser i form av topping der hvor Tabascoen er.

Sett pizzaen i stekeovnen og stek den i 15-18 minutter.

Dryss over ruccola ved servering!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. Kvitpizza der sausen er creme fraiche tilsatt hvitløk og urter om du vil ,soltørket tomat eller cherrytomater ,ost og serranoskinke på toppen og litt ,pimpes med litt god olje ,ruccola ,flaksalt og Pesto

 2. Pimpetriks 1: Pensle skorpene med en hjemmelaget hvitløksolje. Da får du litt smak på skorpene også.
  Pimpetriks 2: Bruk hvit pizzasaus. Dette gir nye smakskombinasjoner til ellers klassiske pizzavarianter.
  Pimpetriks 3: Ansjons på pizza! jeg vet det høres skummelt ut, men dette er en smaksforsterker av rang! Brukes i små mengder på ferdig stekt pizza. Evt mos inn en filet eller to i din pesto. Prøv å få tak i «middelhavsvarianten», da den vanlige norske smaker litt jul.

 3. Barn og ungdommer er som regel ikke så glad i biter. Så min pizza blir som følger. Fres 1 paprika, 1 stor gulrot, 1 løk, 1 kinesisk hvitløk, 2-3 tomater, 1/2 glass soltørket tomat i en blanding av olje og smør. Alt skåret i passelige biter. Tilsett noen rause skjeer tomatpure og kok inn med vann og 1 maggi oksebuljong når grønnsakene er blanke og møre. Kjør så i blender, avkjøl og bre utover pizzadeigen. Tar så litt grovmalt pepper over. Ha på eksempelvis stekt kjøttdeig, skinke, spekeskinke og revet ost. Jeg foretrekker tørket timian i stedet for oregano. For et vegetaralternativ; bruk kun sausen ev med delte cherrytomater og kinesisk hvitløk
  Denne sausen kan dobles og jeg pleier å fryse. Vennlig hilsen Sigrun Evjen

 4. Pimpes opp: spekeskinker av ulike slag, bitter ruccola, soltørkede tomater, skarpere oster med litt cheddar, blåmugg eller riv over parmesan. Litt chipotle gir også fres! Aioli gjerne

  Pimpes ned: fettfritt bacon eller kalkunbacon, mozzarella og jarlsberg, mer tradisjonelle kryddere som oregano, fersk paprika og vanlig salat på toppen. For de som ikke liker hvitløkssmaken er rømme med et minisnev potetgullkrydder (tortilla eller holiday) perfekt!

 5. Lager som regel to halvstore pizzaer, en barnefavoritt og en voksenfavoritt.
  Til barna blir det oftest tomatbasert saus med tradisjonelle krydder, hvitløk og masse løk – kjører glatt med stavmikser og smører ut. Toppes med litt kjøttboller og vanlig ost.

  Til voksne: sausen lages ved å rense 20 – 30 fedd hvitløk, trekkes i nøytral olje til de er myke, kneppes med gaffel sammen med en del av oljen til det har grøtkonsistens. Smøres på deigen, topper med serransoskinke, finhakket chili, masse løk, paprika, oliven, mozzerellaost. Litt flaksalt og chiliolivenolje ved servering. NAM!

 6. Kommenterte på Instagram, veit ikkje om det teller. Men heimelaga olje, som me lager med chili & peanøtter, av og til kvitløk i tillegg. Så er det så godt og enkelt å blande lettrømme med kvitløkspepper-krydderet. Hender eg ønsker ruccola og/eller ananas attmed for å friske opp, det spørst litt på fyllet. 🙂

 7. Lage bestandig egen pizzasausen av hakkede tomater,hvitløk ,chilli,løk,worchestersaus ,rødvinseddik og krydder etter smak .Kjøre den jevn med en stavmikser .Som topping bruke æ ofte seranoskinke og rucola ,kylling,mozzarella og litt basilikum pesto 😁

 8. Keg lager ofte flere forskjellige pizzaer. Da blir det en med mildere smaker. Vil jeg ha sterkere smak, tilsetter jeg egenlagd krydderblanding i sausen. Mange ulike varianter av toppinger, med f.eks ulike spele skinker, oliven, ruccola. Elsker også Kahula sausene, som smaker helt fantastisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *