Pimp opp FAMILIEPIZZAEN!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pimp opp FAMILIEPIZZAEN!

Mange av oss har vi vært der! Ungene vil ha minst mulig smak på middagen sin, mens du kjenner trangen etter litt mere fres i smaken! Trøsten er, både at de etter all sannsynlighet vokser det av seg, og, at det finnes enkle og lure triks for å pimpe opp sin egen mat!

Etter dager med julemat innbiller jeg meg at noen av dere er klare for en tradisjonell langpannepizza i løpet av julen også. Og da lurer jeg på følgende:

Hvordan pimper du opp familiepizzaen?

Her kommer nemlig en KONKURRANSE!

Skriv dine pimpe-tips i kommentarfeltet under, eller på Facebookinnlegget, og vær med i trekningen av en pose full av herlige smaker! Her er det flere glass med ulike oliven, soltørkede tomater, søt chilisaus, sterk chilisaus, chiliketsjup, olivenolje, aïoli, gauchasaus, soyasaus og litt annet snadder! Pluss en pizzakniv!

Vinneren trekkes ut tirsdag 2. januar!

Denne familiepizzaen pimper jeg opp med Tabasco! Etter at jeg har fordelt utover fyllet, legger jeg på både purre og paprika på min del, og så tar jeg Tabascoflasken og drypper over hele min side! Da blir alle fornøyde!

Oppskrift på langpannepizza med kjøttdeig og skinke – og Tabasco på halve 😉

Deigen
450 g hvetemel
1 ts salt
1/2 pk gjær, fersk eller tørr
3 dl vann

Fyllet
200 g kjøttdeig
1 ss olivenolje
4 ss tomatpuré
3 ss vann
1 ts tørket oregano
½ ts salt
nykvernet pepper
100 g skinke
½ rød paprika
¼ purre
200 g hvitost
Tabasco
ruccola til servering

Ha hvetemelet, saltet og eventuelt tørrgjær i en miksebolle. Bruker du fersk gjær smuldrer du den rett i bollen. Ha i vannet og elt deigen sammen på laveste hastighet i 12-13 minutter. Dekk bollen med et lokk eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 45 minutter.

I mellomtiden kan du sette stekeovnen på 250 grader over- og undervarme eller på pizza- og paifunksjon dersom stekeovnen din har det.

Så kan du lage fyllet.

Brun kjøttdeigen på sterk varme i en stekepanne sammen med olivenoljen. Ha i tomatpuré, vann, oregano, salt og pepper og la det småputre i 2-3 minutter. Sett det til side.

Del opp skinken dersom den ikke allerede er oppdelt, og del paprikaen i strimler og purren i ringer. Riv osten.

Dryss et lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kjevle den ut til den er like stor som langpannen din og legg i bunnen. Gjerne på et bakepapir.

Fordel kjøttsausen utover pizzabunnen. Så finner du frem Tabascoflasken, setter den på hodet og drypper over den delen av pizzaen som du – og de som ønsker litt ekstra punsj i smaken – skal spise. Fordel over osten før du tar og fordeler resten av toppingen. Så er det jo lurt da at det er noen synlige beviser i form av topping der hvor Tabascoen er.

Sett pizzaen i stekeovnen og stek den i 15-18 minutter.

Dryss over ruccola ved servering!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

 

16 kommentarer til “Pimp opp FAMILIEPIZZAEN!”

  1. Lage bestandig egen pizzasausen av hakkede tomater,hvitløk ,chilli,løk,worchestersaus ,rødvinseddik og krydder etter smak .Kjøre den jevn med en stavmikser .Som topping bruke æ ofte seranoskinke og rucola ,kylling,mozzarella og litt basilikum pesto 😁

  2. Keg lager ofte flere forskjellige pizzaer. Da blir det en med mildere smaker. Vil jeg ha sterkere smak, tilsetter jeg egenlagd krydderblanding i sausen. Mange ulike varianter av toppinger, med f.eks ulike spele skinker, oliven, ruccola. Elsker også Kahula sausene, som smaker helt fantastisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon