Marsalakokt kylling med bønnesalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Marsalakokt kylling med bønnesalat

Ytterst på vestkysten av Sicilia ligger byen Marsala med sine åtti-og-noen-tusen innbyggere. For meg som bor så mange mil unna, er sterkvinen herfra mye bedre kjent enn selve byen. En dash Marsala gir en god smak til både middager og kaker og desserter.

Her bruker jeg en riktig stor skvett når jeg lager en nydelig og tradisjonell italiensk kyllingmiddag. Det finnes et uttall varianter av denne retten. Her er min vri.

I denne oppskriften bruker jeg én hel, stor kylling. Om du synes det er litt for mye styr med å dele opp kyllingen, kan du kjøpe lårstykker og brystfileter ferdig oppdelt i tilsvarende mengde.

Dette trenger du for å lage marsalakokt kylling med bønnesalat til 6 personer
1 stor kylling, ca. 1,3 kg eller tilsvarende mengde brystfileter og klubber
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
2-3 ss olivenolje
1 hel hvitløk
3-4 grener oregano
½ flaske, 3 ¾ dl, Marsala

Bønnesalat
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 boks (400 g) hermetiske borlottibønner
1 boks (400 g) hermetiske hestebønner (store hvite bønner)
1 boks (400 g) hermetiske selskapserter
½ -1 ts salt
nykvernet pepper

Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Skjær først løs begge beina. Før kniven inn mellom beinet og skroget og skjær løst beinet akkurat i leddfestet. Del låret i to. Skjær løst brystfiletene ved å føre kniven inn langs hele brystbeinet. Del hver brystfilet i to. Husk at det lønner seg å skjære små snitt slik at du hele tiden har full kontroll på hva du holder på med. Dryss over salt og pepper.

Varm olivenoljen i en stekepanne med kanter og legg i halvparten av kyllingbitene. Brun dem på sterk varme i noen minutter på hver side. Gjenta med resten. Skru ned varmen noe og legg alle kjøttbitene tilbake i panna. Del hvitløken i to vannrett slik at alle feddene blir delt i to og legg begge delene samt oreganogreinene i panna sammen med kyllingbitene. Hell over Marsalaen. Legg over et lokk og kok i 20–25 minutter. For å sjekke om kyllingen er gjennomstekt, tar du opp det største lårstykket og presser litt på det. Er saften som kommer ut klar, er kyllingen ferdig.

Finhakk hvitløkfeddene til bønnesalaten og ha dem i en panne sammen med olivenoljen. La det surre på litt under medium varme i noen minutter. Hell all hermetikken over i et dørslag og skyll den i kaldt vann før du har det i kjelen. La det surre sammen til det blir gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Marsalakokt kylling med bønnesalat

Denne oppskriften er tatt fra boka mi: «Søndagsmiddag», og det er fotograf Mette Møller som har tatt bildet. Følg gjene Mette på Instagram – @mettemfoto

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon