Kylling med paprikasaus og ris

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kylling med paprikasaus og ris

Hei!

Jeg heter Hennika og er 15 år. Jeg har hatt arbeidsuke med skolen og har da vært her hos Marit for å se litt hva hun gjør og hvordan det er å jobbe med blogg og sosiale medier. Jeg fikk i oppdrag å finne ut en av mine favorittretter og lage en oppskrift som vi kunne dele med dere her på bloggen.

Jeg valgte å lage kylling med paprikasaus og ris. Dette er noe av det beste jeg kan få servert! Både barn og voksne liker denne retten og jeg synes den passer godt til hverdag, men også i helgen!

Oppskrift på kylling med paprikasaus og ris
til 4 personer

Kyllingen
500 g kyllingfilet
salt
pepper
10 g smør
1 ts olivenolje

Paprikasus
3 paprika
1 ss olivenolje
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
3 dl kyllingkraft eller -buljong
2 dl kremfløte
1 1/2 ts flaksalt
1 ts pepper
1 ss maizena

Rispilaff
1 løk
1 fedd hvitløk
50 g smør
250 g ris
5 dl kyllingkraft eller -buljong
2 never blandet grønn salat

Start med paprikasausen. Sett grillelementet på stekeovnen på full varme og kle et stekebrett med aluminiumsfolie.

Vask paprikaene, del dem i to og fjern kjernehusene. Legg dem på stekebrettet med skinnsiden opp og grill dem til de får store svarte flekker. Ta dem ut og legg dem i en pose i 15 minutter slik at skinnet blir lett å ta av etterpå.

Mens paprikaen avkjøler seg, begynner du med risen. Finhakk løken og hvitløken og ha det i en kjele sammen med smøret. La det surre på medium varme til løken blir blank. Hell i risen og rør om. Deretter fyller du på med kyllingkraft eller -buljong og koker opp. Sett på et lokk og la den småkoke i 20 minutter.

Fjern skinnet fra paprikaene og kutt dem i mindre biter og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. Hakk opp sjalottløken og hvitløken og ha i. La det fres i noen minutter. Hell i kyllingkraften eller -buljongen og la det småkoke i ca. 15 min.

Tørk kyllingfiletene lett med kjøkkenpapir. Krydre dem med salt og pepper. Varm opp panna og ha i smør og olje for en god smak. Stek filetene med skinnet ned til de har fått en gyllen brunfarge. Vend filetene og sett i et steketermometer. Sett stekepannen inn i ovnen på 200 grader til kyllingen har nådd en kjernetemperatur på 70 grader.

Hell fløten i sausen og kjør den glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Rør ut maizennaen i nok kaldt vann til du får en tykk grøt. Jevn ut sausen med maizennaen.

Bland inn litt salat i risen og legg det på en tallerken med kyllingen. Hell over litt saus så er det klart for servering!

 

3 kommentarer til “Kylling med paprikasaus og ris”

  1. Kan man bruke f.eks. hurtigris til dette, eller hvilken ris er brukt i oppskriften siden den skal koke i 20 minutter?

    • Hei Sofie! Her er det brukt vanlig jasminris. Jeg synes det smaker best med ris som kokes 15-20 minutter, men du kan også bruke hurtigris hvis du vil det 🙂

  2. Hei! jeg har ikke anledning til å dra på butikken å kjøpe fløte, kan jeg bruke f.eks melk eller noe annet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon