Sprø vårruller med kylling og grønnsaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sprø vårruller med kylling og grønnsaker

Vet du hva jeg har lyst på akkurat nå? Jeg har så lyst på det at jeg kjenner spyttproduksjonen i munnen øker bare jeg tenker på det! Det er noe av det beste jeg vet. Definitivt det beste 12-åringen i huset kan spise. Han ligger akkurat på grensen for overspising når dette havner på middagsbordet.

Hva jeg snakker om? Jo, sprø vårruller fulle av saftig kyllingkjøtt og smakfulle grønnsaker. Det er noe med den sprøheten på vårrullarkene og det myke fyllet som er bare en perfekt match!

Det er lett å lage sine egne vårruller! Før jeg lagde vårruller selv første gangen, var jeg sikker på at dette var en vanskelig greie som ville volde meg mer bekymring enn glede. Jeg tok helt feil! Både rullingen og friteringen gikk helt smertefritt, og det gikk mye fortere enn jeg hadde trodd. Nå gleder jeg meg til hver gang.

Du trenger vårrullark for å kunne lage det, og da må du nok enten komme deg i en innvandrerbutikk eller i en velassortert dagligvarebutikk. Kommer du først over det, kan du likesågodt kjøpe med deg noen pakker og putte i fryseren. For dette kommer ikke til å bli den eneste gangen du lager det. Det er garantert!

Vil du se bilder av selve bretteprosessen, finner du bilder av det her.

Sprø vårruller med kylling og grønnsaker

Dette trenger du for å lage 20 vårruller med kylling og sommerkål
20 vårrullark
3 kyllingfileter
4 gulrøtter
1/3 sommerkål
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 frisk rød chili
3 ss oliven- eller rapsolje
salt
pepper
1 ss hvetemel og 3–4 ss vann til ”lim”
solsikkeolje eller annen nøytral olje til fritering
søt chilisaus til  servering

Vårrullarkene er etter all sannsynlighet frossen, så ta 20 stykker ut av pakken og legg dem til tining under et kjøkkenhåndkle. De tørker fort ut, så hold dem dekket.

Kok kyllingfiletene i lettsaltet vann i 10-11 minutter. Hell av vannet og la dem avkjøles. I mellomtiden skreller du gulrøttene og skjærer dem i helt tynne staver. Ta av det ytterste laget med blad og finsnitt kålen. Finhakk sjalottløken og hvitløkfeddene. Vil du ha forholdsvis sterk smak på vårrullene, finhakker du chilien med frøene inni. Mens du for en litt mildere versjon skraper ut frøene med en teskje før du finhakker chilien.

Ha olivenoljen i en stor stekepanne eller wokpanne sammen med gulrøtter, kål, løk og chili og fres alt på ganske sterk varme i 1-2 minutter. Ha det over i en bolle.

Skjær opp kyllingfiletene i tynne strimler og bland dem med grønnsakene. Rør sammen hvetemelet og vannet som du skal bruke til lim.

Legg et ark foran deg med en spiss mot deg. Fordel en god spiseskje med fyll som en pølse litt nærmere deg enn midten av arken. Brett spissen du har nærmest deg over fyllet og press arket inn mot fyllet, akkurat som om du hadde rullet en sigarett. Rull rundt en gang, brett inn sidekantene og rull en halv gang til før du bretter inn litt til og ruller ferdig. Bruk fingertuppen og smør på litt av melblandingen på tuppen slik at du får limt vårrullen sammen. Legg den ferdigrullede vårrullen på et fat og dekk den med et fuktig klede. Gjenta med resten. Se bilder her!

Varm opp oljen i en wokpanne eller kasserolle til den når ca 200 rader. For å  sjekke varmen, putter du en liten brødbit oppi. Når den freser og blir gyllenbrun, er varmen passe. Friter 3-4 vårruller samtidig til de blir brune og sprø. Legg dem over på et tørkepapirkledd fat. Legg et klede over for å holde dem varme til servering.

Sprø vårruller med kylling og grønnsaker

Serveres med søt chilisaus.

Sprø vårruller med kylling og grønnsaker

Nam!!

 

7 kommentarer til “Sprø vårruller med kylling og grønnsaker”

 1. Jeg steker mine i ovnen på 225 grader i ca 10 min, blir enda sunnere og like gode, (mulig litt bedre, fordi jeg liker ikke den fete smaken av oljen) Takk for en spennene og inspirerende side

 2. Hei Sanne og takk for hyggelige ord!
  Jeg bruker også ofte å gjøre det. Følger du linken inne i saken, kommer du til en oppskrift hvor jeg gjør det.
  Jeg synes også de blir veldig gode når jeg gjør slik 🙂

 3. Hei Marit. Jeg er også veldig glad i vårruller.
  Lager det fra rid til annen….
  Jobber sammen med en thai dame-
  bruker og be mæ sjølv på middag hos henne.
  og hun sier JA bare kom og spis!
  Fantastisk med sånne glade matfolk.
  Skal prøve din oppskrift også.
  Ha en fin ettermiddag:-)

 4. Tenkte å lage våruller til ett lite familieselskap. Men burde jeg servere det som en hovedrett eller som en slags forett, hva annen type mat kan passe til etterpå? Tenkte kanskje indisk, eller blir det for tungt og for annerledes i smak? 🙂

 5. Hei Pia!
  Du kan servere det både som en forrett og som hovedrett. Som hovedrett ville jeg servert ris til og kanskje også noen andre thaiinspirerte middagsretter. Jeg ville ikke valgt indisk da, tror jeg. Kanskje bedre å holde seg innenfor ett område. Skriver du «thai» i søkefeltet øverst på denne siden, får du fram flere oppskrifter som passer til vårrullene.
  God familiefest 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon