Stekt kylling med ovnsbakt blomkål, byggris og ostesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Stekt kylling med ovnsbakt blomkål, byggris og ostesaus

Én av de sausene jeg stadig vender tilbake til når jeg lager gode og lettvinte middager her hjemme, er ostesaus laget med kremost som base. Det er så befriende enkelt å lage, passer knallgodt å blande i kokt pasta og det blir godt mottatt av de her hjemme som skal spise maten.

I dagens kyllingmiddag, tar jeg sausen opp et hakk eller to og tilsetter både Dijonsennep, vårløk og rødvinseddik, og får en herlig kremete blanding av saus og dipp som passer veldig godt å server til de stekte kyllingfiletene, de ovnsbakte blomkålbukettene og, ikke minst til den kokte byggrisen. Her bruker jeg «Middagsperler av bygg» fra Holli Mølle, men du kan også bruke det som heter «Middagsris av bygg» fra Møllerens.

Her finner du oppskriften på GOD LAKS MED PASTA OG LETTVINT OSTESAUS!

Jeg tenker dette er en herlig middag å servere både på en hverdag og når man skal kose seg litt ekstra i helgen.

Ingredienser

Stekt kylling med ovnsbakt blomkål, byggris og ostesaus
1 blomkål
8 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ts paprikapulver
3 dl middagsbygg
6 dl vann eller det som står på pakken med middagsbygg
2 vårløk
2 fedd hvitløk
0.5 dl vann
1 ts rødvinseddik
1 ts dijonsennep
200 g kremost, naturell
1 sitron
600 kyllingfilet delt i tynne fileter
0.5 potte kruspersille

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.

Del blomkålen i buketter og ha over på stekebrettet. Ha over 2 ss olivenolje, litt salt, pepper og halvparten av paprikapulveret og bland det sammen. Sett brettet i stekeovnen og stek blomkålen i 20 minutter.

Kok middagsbyggen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken – det tar rundt 20 minutter.

Hakk opp vårløkene og hvitløkfeddene og ha den i en kjele sammen med 2 ss olivenolje, litt salt og pepper og la det surre på medium varme i noen minutter til løken har blitt blank og myk. Tilsett vannet og kok opp. Så rører du inn rødvinseddiken og Dijonsennepen. Ta kjelen av varmen og rør inn kremosten.

Riv det gule av skallet på sitronen på den fine siden av rivjernet før du deler sitronen og klemmer ut saften. Tilsett både skallet og saften i kremostsausen. Hakk opp persillen og rør inn halvparten i sausen.

Krydre kyllingfiletene med salt, pepper og resten av paprikapulveret. Varm resten av olivenoljen i en stekepanne og stek filetene på høy varme i noen minutter på hver side. De tynne filetene trenger bare noen minutters steketid for å bli gjennomstekte. Bruker du vanlig, tykke fileter, må de stekes lenger.

Fordel byggrisen på et serveringsfast før du fordeler blomkålbukettene, kyllingen og persillen over. Sausen kan du ha litt over og resten i en skål ved siden av.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon